Hirdetés

Egyiptomiak perelték be a Netflixet a fekete Kleopátra miatt

|

Több egyiptomi szakember is kompenzációt követel a Netflixtől, amiért tévesen ábrázolják országuk egyik legfontosabb történelmi személyiségét.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt megjelent a Netflix legújabb sorozata, amely Kleopátra történetét próbálja elmesélni, de a dokusorozat enyhén szólva sem aratott osztatlan sikert: mind a nézők, mind pedig a kritikusok darabokra szedték a produkciót, Egyiptomban pedig kifejezetten botrányt kavart, hogy a sorozatban egy fekete színésznő alakítja a címszereplőt.

A kritikus hangok már a sorozat megjelenése előtt megszólaltak, de a tényleges jogi intézkedés áprilisban kezdődött, amikor is Mahmoud a-Semary jogász beperelte a Netflixet, amiért szerinte a szolgáltató sorozata nem tartja tiszteletben az egyiptomi kultúrát.

Hirdetés

A közlemény szerint:

"A Netflix sorozatának nagyrésze nem igazodik az iszlám társadalmi értékekhez és elvekhez, főleg nem az egyiptomiakhoz. Annak érdekében, hogy megőrizzük Egyiptom nemzeti és kulturális identitását, a büszkeségünknek meg kell jelennie az ilyen művekben."

Most tovább fajult az egyiptomi nézők nézeteltérése a streaming szolgáltatóval, ugyanis jogászok és régészek egy csoportja nemrég levelet írt az UNESCO-nak, amelyben azt követelik, hogy a Netflix fizessen kétmilliárd dolláros kártérítést, amiért eltorzítják az egyiptomi történelmet és kultúrát.

Egyelőre még nem tudni, hogy az UNESCO vagy a Netflix mit fog reagálni erre a kérésre, de bizonyára hamarosan hallani fogunk a fejleményekről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)