Hirdetés

Ekkor jön a Harry Potter sorozat, J. K. Rowling is részt vesz a munkálatokban

|

A Warner a franchise szülőanyjával, a varázsvilág megalkotójával dolgozik együtt a regények Maxra érkező adaptációján.

Hirdetés

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery ügyvezetője már korábban egyértelművé tette, hogy új IP-k fejlesztése helyett a meglévő, kellően erősnek gondolt franchise-aikra kívánnak fókuszálni a tartalomgyártás minden területén, legyen szó mozifilmekről, a Max stramingplatformra és az HBO kábelcsatornákra szánt sorozatokról, vagy épp videojátékokról. Ennek a stratégiának képezi részét a tavaly áprilisban beharangozott Harry Potter sorozat is, amely akárcsak a 2001 és 2011 között bemutatott nyolc film, J. K. Rowling regényeire épül majd.

Többek között az új adaptációra is kitért a vállalat CEO-ja a Warner Bros. Discovery negyedik negyedéves teljesítményét boncolgató pénzügyi beszámoló során. Így megtudhattuk, hogy az első évad 2026-ban debütál, értelemszerűen a Max streamingplatform exkluzív, előfizető-csalogató tartalmaként. Várhatóan még hat további évad készül, és mindegyik egy-egy kötetet dolgoz fel.

Hirdetés

Zaslav elárulta, hogy néhány hete Londonban járt Casey Bloys, az HBO és Max tartalmi felelőse, valamint Channing Dungey, a Warner Bros. Television igazgatótanácsának egyik tagja kíséretében, hogy J. K. Rowlinggal találkozzanak a tervezett sorozat végett.

"Érdemi időt töltöttünk J. K.-vel és csapatával. Mindkét fél rendkívül izgatott a franchise visszatérése miatt. Remek beszélgetést folytattunk, és ennél jobban nem is lehetnénk feldobva annak tudatában, hogy mi vár ránk a jövőben. Alig várjuk, hogy megoszthassunk a rajongókkal egy évtizednyi új történetet a Maxon."

Több konkrétummal nem szolgált Zaslav, de ha komolyan gondolják a 2026-os rajtot, akkor már nem húzhatják sokáig a showrunner, a forgatókönyvírók, a rendezők, a színészek és a többi, ugyancsak fontos stábtag kiválasztását. Egyelőre csak annyi biztos, hogy nem számíthatunk a filmek szereplőinek visszatértére, a Warner Bros. Television új színészeket szeretne.

Channing Dungey annyival egészítette ki az elhangzottakat, hogy a pletykákkal ellentétben még nem kezdték meg a szereplőválogatást, jelenleg még csak különböző írókkal egyeztetnek, és hátra van a showrunner kiválasztása is. Csak ezt követően kerülhet szóba, hogy mely szerepre ki a legalkalmasabb. A legnehezebbnek az első-két kötet adaptálását tartja, mivel abban a gyerekek még fiatalok, mindössze 11-12 év körüliek.

Meglehetősen képlékeny állapotban van még tehát a Harry Potter sorozat, amelynek a jövőjével kapcsolatban bármiféle jóslásba bocsátkozni botorság lenne. Az eredeti mozifilmek egy generáció meghatározó élményeként vonultak be a popkultúrába, nehéz lesz megismételni a sikert, de talán nem lehetetlen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)