Hirdetés

El akartak árverezni pár Star Wars ereklyét, de jó okkal nem tették

|

A Chewbaccát alakító Peter Mayhew özvegye közbelépett.

Hirdetés

Valószínűleg nem lövünk nagyon mellé azzal az állítással, hogy sok Star Wars rajongónak van otthon valamilyen ereklyéje, amit féltve őriz, legyen az egy mozijegy, egy könyv, egy figura vagy bármi hasonló. A gyűjtők természetesen már sokkal nagyobb mértékben űzik ezt az egészet, bele se merünk menni, hogy milyen összegekért tudnak gazdát cserélni a Mark Hamill aláírását őrző tárgyak, vagy éppen a különböző tokozott képregények 9,5 fölötti minősítéssel. 

Nem csoda hát, hogy minden aukciót nagy várakozás előz meg és pillanatok alatt elkapkodják az értékes cuccokat - már ha éppen eljutnak odáig. Merthogy van olyan, amikor közbeszól az élet.

Hirdetés

Többek között a Washington Post is beszámolt egy angol házaspár esetéről, akik azzal kerültek be a hírekbe, hogy a padlásukon egy zsákban Star Wars emléktárgyak sokaságát fedezték fel, köztük egy eredeti forgatókönyvvel, aláírt fotóval és diszpóval - utóbbi Peter Mayhewé, a Chewbaccát alakító színészé volt, aki 2019-ben hunyt el. A házaspár ennek hatására megkereste a Ryedale aukciósházat, hogy árverésre bocsátsák a lootot, de a bejelentés felkeltette Mayhew özvegyének a figyelmét is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Angie Mayhew a Peter Mayhew Foundation Twitter-fiókján keresztül magyarázta el, a cuccok azért maradtak hátra, mert néhai férje mozgási nehézségei miatt nem tudott már felmenni a padlásra, mielőtt az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba költöztek. A nő elmondta, hogy megszakad a szíve, amiért a holmijuk árverésre kerül. 

Több sem kellett a rajongóknak, és azonnal elkezdték tweetekkel bombázni az aukciósházat, felhívva a tulajdonos, Angus Ashworth figyelmét Angie Mayhew történetére. A kampány sikeres volt, a tárgyak lekerültek az aukció listájáról, és a pár, aki megtalálta őket, beleegyezett, hogy a Peter Mayhew Foundationnek adományozza őket, feltéve, hogy az alapítvány nem tervezi eladni azokat. 

Angie Mayhew és az alapítvány állítólag a kollekciót a "Chewie-szobában" helyezi el, amely a nő apjának texasi farmján található egy épületben, és már tartalmaz egy gyűjteményt az ikonikus karakterhez kapcsolódóan. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)