Hirdetés

Elhunyt a Breaking Bad, a Better Call Saul és A sebhelyesarcú sztárja

|

Az Emmy-díjra jelölt Mark Margolis 83 éves volt.

Hirdetés

Rövid lefolyású betegség után, 83 évesen elhunyt Mark Margolis, akit a legtöbben a Breaking Bad és a Bettel Call Saul sorozat Hector Salamancájaként ismerhetnek - írj a The Hollywood Reporter. Halálának hírét a színész fia, Morgan erősítette meg a sajtónak.

Az 1939-ben, Philadelphiában született Margolis New Yorkban tanulta a színészetet, kora legkiválóbb oktatói, Barbara Loden, Lee Strasberg és Stella Adler alatt. A jellegzetes arcvonású színész a világot jelentő deszkákon kezdte pályafutását, és már a '70-es évek végén megtalálták kisebb tévés és mozis szerepekkel, de Hollywood igazán csak Brian de Palma 1983-as bűnügyi drámájában, A sebhelyesarcúban nyújtott alakítása után figyelt fel rá. Foglalkoztatott karakterszínész lett, több tucat filmben szerepelt és olyan nagynevű rendezőkkel is együtt dolgozott pályafutása során, mint Ridley Scott és Darren Aronofsky aki majd' mindegyik filmjéhez alkalmazta.

Hirdetés

Számtalan tévésorozatban is felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben, a már említetteken túl láthattuk többek között az Ozban, a Gothamben, az Amerikai Horror Storyban, a Kaliforgiában és a Star Trek: Az új nemzedékben. Van videojátékos kötődése is, ám az nem a Scarface: The World is Yourshoz kapcsolódik, hanem a Manhunthoz. A Rockstar gondozásában megjelent gyilokszimulátorban Tramp karakterének kölcsönözte a hangját.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)