Hirdetés

Elhunyt a Derrick sorozat nyomozója, Fritz Wepper

|

A német színész 82 éves korában halt meg.

Hirdetés

A Bild német újság számolt be róla, hogy Fritz Wepper 82 éves korában meghalt. Weppert három éve daganatos megbetegedéssel diagnosztizálták, és hosszú kórházi kezelés után 2022-ben engedték csak haza. A jelentések szerint nemrég egy felső-bajorországi hospice-házba került, ott hunyt el. A halálhírt a színész felesége is megerősítette, aki elmondta: férje békésen elaludt. 

Wepper az egyik legismertebb német színész volt, köszönhetően a Derrick című ikonikus sorozatnak, amelyben 24 éven keresztül játszotta Harry Klein szerepét, aki a címszereplő hű társa volt. Bár Klein meghozta Wepper számára a világhírt, természetesen nem csak ebben láthatta őt a közönség. 

Hirdetés

Egészen fiatalon, már tizenegy évesen színpadra lépett a Pán Péter című darabban, majd néhány évvel később, 1959-ben már szerepelt Bernhard Wicki háborúellenes filmjében, A hídban, amely Golden Globe-díjat kapott a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában. Ennek köszönhetően számos produkcióban kapott munkát: olyan filmekben szerepelt, mint az Iskolatársak voltunk, A lipicai mének csodája, a Három szoba Manhattan-ben és Az üvegszemű ember, majd következő nagy dobása az 1972-es Kabaré volt: Bob Fosse musicalje nyolc Oscar-díjat nyert. 

Ezután jött csak az igazi áttörés, a Derrick sorozat elrajtolt 1974-ben. 24 év alatt 281 epizódot készítettek belőle, az utolsót 1998-ban adta le az azt gyártó ZDF német csatorna (persze azóta is világszerte ismétlik, a magyar adók is). Filmbéli társa, a címszereplőt alakító Horst Tappert 2008-ban hunyt el, 85 éves korában. Wepper a Derrick után olyan produkciókból vette ki a részét többek között, mint a 2001-es Gyilkosság az Orient Expresszen tévéfilm (amiben Alfred Molina volt Hercule Poirot), valamint a Gyilkosság baráti közben, az Álomhajó és a Te szent ég! című sorozatok. Utóbbi 2021-ben ért véget. Nyugodjék békében!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)