Hirdetés

Elhunyt Burt Young, a Rocky filmek sztárja

|

Sylvester Stallone Oscar-jelölt barátja még a halála előtt is több produkción dolgozott.

Hirdetés

Október 8-án, 83 évesen távozott Burt Young, amerikai színész, akit a legtöbben a Rocky filmszériából ismerhetnek. Halálának hírét a lánya, Anne Morea Steingieser erősítette meg a New York Timesnak. Young 1976 és 2006 között összesen hat alkalommal bújt a Sylvester Stallone alakította Rocky Balboa sógora, Paulie Pennino bőrébe. A minden idők legjobb sportfilmjei között számon tartott első részben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjra is jelölték, de a Filmakadémia végül Jason Robards Jr-nak (Az elnök emberei) ítélte oda a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát.

Olasz bevándorlók leszármazottja lévén (Gerald Tommaso DeLouise néven anyakönyvezték) Youngot, aki Lee Strasberg alatt tanulta a színészetet, 53 évet felölelő pályafutása során jellemzően olasz-amerikai karakterek szerepeivel találták meg a producerek.

Hirdetés

Jóllehet, a nézők szemében örökre Paulie marad, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ő színészi játéka is hozzájárult számos filmklasszikus, köztük a Kínai negyed, A szerencsejátékos, A gyilkosok krémje, a Volt egyszer egy Amerika és a Konvoj sikeréhez. Egészen az utolsó pillanatig aktív maradt,

Stallone, aki nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is a barátja volt, az Instagramon közös képpel búcsúzott Youngtól, rendkívüli embernek és művésznek nevezve őt, aki az egész világnak hiányozni fog.

Nyugodjék békében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)