Hirdetés

Elhunyt Carl Weathers, a Rocky, a Predator és A Mandalóri sztárja

|

A sportolóból lett színész, Apollo Creed, Al Dillon, Greef Karga és még számtalan emlékezetes karakter megformálója 76 éves volt.

Hirdetés

Február 1-jén, csütörtökön elhunyt Carl Weathers, adta hírül a Deadline azt követően, hogy a családja értesítette a nyilvánosságot a történtekről. A számos filmben és sorozatban felbukkant amerikai színészt a hozzátartozók közleménye szerint álmában érte a halál.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Carl Weathers eltávozott. Békésen halt meg, álmában, 2024. február 1-jén, csütörtökön. Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. Mindazzal, amivel hozzájárult a film, a televízió, a kultúra és a sport világához, kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után, generációk ismerték meg a nevét világszerte. Szeretett fivér volt, apa, nagyapa, társ és barát."

Hirdetés

Carl Weathers 1948. január 14-én született New Orleansban egy munkáscsalád gyermekeként. Sportösztöndíjasként végezte tanulmányait középiskolában és később a főiskolán, minden érdekelte boksztól az amerikai focin, a gimnasztikán, a cselgáncson és a labdarúgáson át a birkózásig. Végül az amerikai focit választotta, 1970 és 1973 között az Oakland Raiders és a BC Lions csapatait erősítette.

De már ekkor is a színészi pálya felé kacsintgatott, 1974-ben végzett a San Francisco-i Állami Egyetem drámatagozatán. Az első időszakban csak kisebb szerepek jutottak neki, aztán az 1976-os Rocky beindította a karrierjét. A ma már filmklasszikusnak számító sportdrámában Rocky Balboa (Sylvester Stallone) ellenfelét, Apollo Creedet alakította, és még három további folytatásban is láthattuk Balboa riválisaként, majd barátjaként.

Emlékezetes szerepei közé tartozik még Al Dillon ezredesé, aki többek között Alan "Dutch" Schaefer (Arnold Schwarzenegger) oldalán küzdött meg az űrbéli trófea vadásszal az 1987-es Predatorban. Atletikus testalkata miatt a '90-es évek közepéig főként akciófilmekben játszott (Hurrikán Smith, Jackson, a vadállat), majd az ezredfordulót követően nyergelt át drámaibb szerepekre, de sokat szinkronizált is (Balto 3. - A változás szárnyai, Toy Story 4).

Az utolsó produkció, amiben láthattuk, a Disney+ sikerszériája, A Mandalóri volt, amelyben Greef Kargát, a címszereplő barátját formálta meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)