Hirdetés

Elhunyt Earl Boen, akit a Terminátorban láthattál, és a The Curse of Monkey Islandben hallhattál

|

81 éves volt, számos filmben és játékban is szerepelt, ő volt LeChuck hangja, és a Terminátor filmek Dr. Silbermanja.

Hirdetés

Január 5-én, 81 éves korában elhunyt Earl Boen amerikai színész. A halál okát nem közölték, de még 2022 őszén négyes stádiumú tüdőrákot diagnosztizáltak nála - számolt be róla a Variety

Boen gazdag pályafutást hagy maga mögött, hiszen már az 1950-es évek közepén elkezdett színészkedni, 1965 és 1976 között több színpadi társulatnál is játszott, mielőtt Hollywoodba költözött. Ott aztán temérdek tévésorozatban és filmben felbukkant (még a Kojakban is), de a legismertebb szerepe egyértelműen a Terminátor filmekhez köthető, Dr. Silbermanként szerepelt az első három részben, sőt archív felvételeken a Sötét végzetben is. Emlékezetes volt a Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merényletben való felbukkanása is, ahol szintén doktort játszott. 

Hirdetés

De a színész a játékosok számára talán még fontosabb volt. A MobyGames szerint a legelső videojátékos munkája az 1995-ös Shannara kalandjáték volt, az ezt követő évtizedben pedig olyan alkotásokban szinkronizált, mint a Zork: Grand Inquisitor, a Return to Krondor, a Baldur's Gate, a Toy Story 2, a Soldier of Fortune, a Tenchu 2, a Fallout Tactics: Brotherhood of Steel, a Black & White, a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, a Call of Duty, az X-Men Legends vagy a World of Warcraft. 

Mind közül azonban mindenki kedvenc kalandjáték-szériája, a Monkey Island forrt össze a nevével, hiszen 1997-től, a The Curse of Monkey Islandtól kezdve ő szólaltatta meg minden idők egyik legádázabb kalózát, LeChuckot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)