Hirdetés

Elhunyt Haás Vander Péter

|

Hosszan tartó betegség után 52 éves korában elhunyt az egyik legismertebb szinkronszínészünk, Haás Vander Péter.

Hirdetés

Haás Vander Péter a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989 és 1990 között a József Attila Színházban játszott, majd azt követően az Arany János Színház társulatának oszlopos tagja volt. Innen a Tivoli Színházhoz igazolt, míg végül 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban láthatták az érdeklődők annak megszűnéséig. A legtöbben viszont nem a színpadi szerepeiről, hanem minőségi szinkronmunkái miatt ismerik a nevét. 

Több mint húsz éve szinkronizált, ő volt például a Dexter és a Doctor Who című sorozatokban a címszereplő, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Rex felügyelőben Richard Moser - persze napestig sorolhatnánk. Sűrűn szinkronizált filmeket is, Alec Baldwin, Geoffrey Rush, Andy Garcia, Steven Seagal és Vince Vaughn magyarhangjaként is hallhattuk már, de hogy frisset is mondjunk, az ő eltorzított hangján szólalt meg Smaug a Hobbit-filmekben. Haás Vander Péter ráadásul a videojátékok világába is belekóstolt, hiszen részt vett a 2012-es Sine Mora szinkronmunkálataiban, ő volt Lynthe Ytoo. 

Nyugodjék békében! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)