Hirdetés

Elhunyt John Romita Sr., Rozsomák, Megtorló és Mary Jane Watson legendás alkotója

|

A képregényes ikon 93 éves korában hagyott itt bennünket.

Hirdetés

93 éves korában meghalt John Romita Sr., a Marvel Comics egyik legnagyobb képregényrajzolója, olyan világhírű karakterek társalkotója, mint Pókember barátnője (később felesége), vagyis Mary Jane Watson, a Megtorló (Punisher), vagy épp Rozsomák (azaz Wolverine). 

Munkáját még 1949-ben kezdte a Marvel elődjének számító Timely Comicsnál, itt még név nélkül, szellemalkotóként dolgozott. Már ekkor összebarátkozott a főszerkesztővel Stan Lee-vel. Kezdetben főleg horror, háborús és romantikus képregényeket rajzolt, de az '50-es években már Amerika Kapitány füzeten is dolgozott. 1958 és 65 között aztán a rivális DC Comicsnál vállalt munkát, főleg romantikus képregényeket készített, ennek hála sajáította el azt az egyedi, tényleg gyönyörű nőábrázolást, ami későbbi munkáinak fontos ismertetőjele lett.

Hirdetés

1966-ban visszament a Marvelhez, ahol a Daredevil képregényeket kapta meg, majd 1966-ban, miután Pókember rajzolója, Steve Ditko elhagyta a Marvelt, Stan Lee felkérte őt, hogy legyen a The Amazing Spider-Man képregénysorozat elsőszámú rajzolója. Romita egészen 2003-ig dolgozott különféle Pókember képregényeken. 1973-ban ő lett a Marvel Comics kreatív igazgatója, a '70-es és '80-as években a Marvel képregényei erősen az ő látásmódját tükrözték, hatása az egész képregényiparra hatalmasnak tekinthető. 2002-ben beválasztották a Will Eisner Comic Book Hall of Fame-be. Gyerekkori szerelmét, Virginia Brunót 1952-ben vette feleségül, két fiuk született, Victor és John Jr. 

Romita halálhírét fia, John Romita Jr. jelentette be, aki maga is korunk leghíresebb és legfogalkoztatottabb képregényrajzolói közé tartozik. Tweetje szerint édesapja békésen, álmában hagyta itt ezt a világot.

John Romita Sr. a Marvel egyik legmeghatározóbb képregényrajzolója volt. Nyugodjék békében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)