Hirdetés

Elhunyt Louis Gossett Jr., aki afroamerikai színészként történelmet írt, de a gamerek másért emlékeznek majd rá

|

Olyan filmekből emlékezhettek a nevére, mint a Vasmadarak vagy a Kedves ellenségem, de a gamerek más miatt zárták őt örökre a szívükbe.

Hirdetés

Nemrég érkezett a szomorú hír, miszerint 87 éves korában elhunyt Louis Gossett Jr., az első afroamerikai színész, aki elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Garni-zóna (An Officer and a Gentleman) című filmben nyújtott teljesítménye elismeréseként - itt a Richard Geere karakterét kiképző Emil Foley őrmestert alakította. A szakmát egyébként egészen fiatalon, 16 éves korában kezdte a Broadwayen. 

Számos filmben és tévésorozatban szerepelt, de a gamerek ezen felül is örökre emlékezni fognak rá azért, mert kivette a részét a Half-Life 2 és a Half-Life 2: Episode One munkálataiból is.

Hirdetés

Ezekben a játékokban ugyanis Gossett hangján szólaltak meg a vortigaunt nevezetű barátságos idegen faj tagjai. 

Az elmúlt pár évben is aktív volt, láthattuk például az HBO-féle Watchmen tévésorozatban is, mint Will Reeves, azaz Csuklyás Bíró. Utolsó munkája az a Képzeletbeli barátok volt, ahol egy medvének kölcsönözte hangját - ezt a filmet idén májusban nézhetik majd meg a mozinézők.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)