Hirdetés

Elhunyt OJ Simpson

|

Az egykori amerikai focista és színész 76 éves volt.

Hirdetés

Április 10-én, prosztatarákkal folytatott hosszú küzdelme után meghalt Orenthal James Simpson, akit a sportrajongók a Buffalo Bills NFL-csapat játékosaként ismerhettek, a vígjátékok kedvelői a Csupasz pisztolyból, mindenki más meg azért, mert 1995-ben felmentették egykori felesége és annak barátja, Nicole Brown és Ron Goldman meggyilkolásának vádja alól, holott számos bizonyíték szólt ellene. A sajtó is rengeteget foglalkozott a vitatott üggyel, és ezt parodizálta a South Park legendás Csubakka-védelme is.

Simpson 11 szezonon át játszott az NFL-ben, 1969 és 1977 között a Buffalo Billsben, aztán két évig a 49ersben. Ezt követően áttért a színészethez: a Csupasz pisztoly filmek után esélyes volt arra, hogy ő játssza a Terminátor főszerepét, de végül Schwarzeneggert választották a helyére, akit egyébként eredetileg más szerepre szemeltek ki.

Hirdetés

2008-ban 33 év börtönre ítélték, miután 2007 szeptemberében társaival együtt fegyverrel rabolt sportos emléktárgyakat a Las Vegas-i Palace Station kaszinó-hotelből, de aztán 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték, majd 2021 decemberében jó magaviseletért feloldották a szabadlábra helyezés feltételeit.

Több dokumentumfilm is készült róla, illetve a The People v. O. J. Simpson: American Crime Story minisorozat is foglalkozott történetével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)