Hirdetés

Elhunyt Paul Sorvino, a Nagymenők és az Esküdt ellenségek színésze

|

Halálának hírét az ügynöke, Roger Neal hozta nyilvánosságra. Paul Sorvino 83 éves volt.

Hirdetés

Évekig tartó egészségi problémák után július 25-én meghalt Paul Sorvino. A hollywoodi pályafutása során közel félszáz filmben felbukkant színész mellett mindvégig ott volt felesége, Dee Dee Sorvino, aki közleményében úgy fogalmazott, hogy mindannyiuk szíve összetört, hiszen nem soha többé még egy Paul Sorvino a világon.

Lánya, az ugyancsak színészi pályára lépett Mira Sorvino (vele együtt látható a nyitóképen) a világ legcsodálatosabb apjának nevezte Twitter-bejegyzésében.

Hirdetés

Paul Sorvino 1939-ben született Brooklynban olasz bevándorlók gyermekeként. Mielőtt a színészet felé fordult volna, szövegíróként helyezkedett el egy reklámügynökségként, és eredetileg operaénekesi karrierről álmodozott. 1964-ben, a Bajour musical stábjának tagjaként debütált a Broadway színpadán, az első filmszerepére viszont további hat évet kellett várnia, George Segal és Ruth Gordon oldalán mutatkozott be a Where's Poppa? című vígjátékban, amit Carl Reiner rendezett.

Filmjeiben általában maffiózót alakított, de olykor-olykor átruccant a törvény másik oldalára is. Egyebek mellett láthattuk a Nixonban, a Rómeó és Júliában, a Dick Tracyben és a Rocketeerben, de a legtöbben valószínűleg a Martin Scorsese rendezte Nagymenők Pauli Cicerójaként zárták a szívükbe.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)