Hirdetés

Elhunyt Sinéad O’Connor

|

Az ír énekesnőt a Nothing Compares 2 U című sláger tette világhírűvé.

Hirdetés

56 éves korában elhunyt Sinéad O'Connor - tudatták az énekesnő gyermekei az Irish Timesszal, a halála körülményeit nem hozták nyilvánosságra, ehelyett mindenkit arra kérnek, hogy tartsák tiszteletben gyászukat és magánéletüket.

A Grammy-díjas O'Connor 1987-ben adta ki első stúdióalbumát The Lion and the Cobra címmel, s már ezzel felkerült a nemzetköz slágerlistákra, de a nagy áttörés három évvel később érkezett el. A második, I Do Not Want What I Haven't Got című album szenzációs siker lett, több mint 7 millió példányban kelt el, az ezen található dalok egyike, a Nothing Compares 2 U pedig a Billboard Music Awards szerint kiérdemelte év slágere titulust.

Hirdetés

Aktivistaként is ismert volt, kiállt a nőjogok és az emberi jogok mellett, szót emelt a rasszizmus és a gyermekbántalmazás ellen. Mindeközben mentális problémákkal küzdött, PTSD-vel, borderline személyiségzavarral és bipoláris depresszióval is diagnosztizálták, később mint kiderült, az utóbbival tévesen. Volt egy öngyilkossági kísérlete, és mielőtt 2016-ban elvonókúrára ment volna, 30 évig marihuánát szívott.

2017-ben felvette a Magda Davitt nevet, majd egy évvel később, amikor áttért az iszlám hitre, már a Shuhada' Sadaqat nevet viselte, de a fellépésein továbbra is Sinead O'Connor maradt, ahogy a rajongói megismerték és megszerették. Három gyermeke gyászolja, a negyedik, Shane 17 évesen öngyilkosságot követett el, az énekesnőt emiatt tavaly kórházban kezelték.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)