Hirdetés

Elhunyt Tom Wilkinson, a Batman: Kezdődik és az Alul semmi színésze

|

Hetvenöt éves korában hunyt el a brit színész.

Hirdetés

A szombati nap folyamán otthonában, váratlanul meghalt Tom Wilkinson, akit a legtöbben alighanem az Alul semmi Gerald Arthur Coopereként ismernek, de összesen több mint 130 film és sorozat elkészítéséhez járult hozzá. Karrierje során hatszor jelölték BAFTA-díjra és kétszer Oscarra, egyszer a Michael Clayton, egyszer pedig A hálószobában című filmben nyújtott alakításáért.

Emellett sokszor játszott gonosz karaktereket is: feltűnt a Csúcsformában első részében, ő alakította Falconét a Batman: Kezdődikben, illetve Lenny Cole-t a Spílerben.

Hirdetés

2008-ban egy minisorozatban Benjamin Franklint formálta meg, amiért Emmyt kapott. Utoljára a 2021-es SAS: Vonatrablás a Csatorna-alagútban című akciófilmben szerepelt.

Halála oka nem ismert, csak annyit tudni, hogy felesége, a szintén színész Diana Hardcastle és családtagjai mellette voltak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)