Hirdetés

Előbb kiengedték a börtönből a Smallville szexrabszolgákat beszervező színésznőjét

|

Allison Macket eredetileg három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Hirdetés

2017-ben jelent meg egy tényfeltáró riport a The New York Timesban, amely leleplezte az NXIVM néven működő szekta viselt dolgait: a szervezetről kiderült, hogy nemcsak piramisjátékként működött és durván kihasználta  tagokat anyagi téren, hanem egy belső köre, a DOS szexrabszolgákat tartott.

Az ügy legnagyobb hírverést kapott részlete az volt, hogy az NXIVM, de még inkább a DOS tagja volt a Smallville színésznője, Allison Mack is, aki nem pusztán részese volt a dolgoknak, hanem aktív tettestárs is, ugyanis az volt a feladata, hogy szexrabszolgákat szerezzen és vegye rá őket, hogy lefeküdjenek a magát mesternek hívató vezetővel, Keith Raniere-rel. Az ügyre 2020-ban került pont, amikor Raniere-t 120 év börtönre ítélték, Mack viszont a helyzet súlyosságát nézve meglehetősen olcsón megúszta: 15 év helyett mindösszesen 3 év letöltendő szabadságvesztéssel büntették.

Hirdetés

Mack azért nem kapott többet, mert a bíró figyelembe vette, hogy a színésznő bűnösnek vallotta magát, végig együttműködött a hatóságokkal, hajlandó volt a szektavezér és a többi tag ellen vallani, valamint megítélése szerint őszinte megbánást mutatott. Mack 2021. szeptember 29-én kezdte meg a büntetését, szóval csak jövő ősszel járna le a rá kirótt három év, azonban a Szövetségi Börtönügyi Hivatal honlapjáról kiderült, hogy július 3-án, hétfőn már ki is engedték őt. Mack most megkezdi a három évig tartó, feltételes szabadlábra helyezés időszakát, hogy visszailleszkedjen a társadalomba.

A 2021-es ítélethirdetéskor bocsánatot kért minden érintettől, élete legnagyobb hibájának és megbánásának nevezte a szektában való részvételét és azt állította, hogy Raniere őt is manipulálta. 

"Elköteleztem magam amellett, hogy az életemet arra fordítom, hogy megjavítsam azokat a szíveket, amelyeket összetörtem, és folytatom az átalakulást, hogy szeretetteljesebb és együttérzőbb nő legyek".

Mack a kiszabadulása óta még nem nyilatkozott a sajtónak. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)