Hirdetés

Erősen nyitott a Godzilla x Kong: Az új birodalom, lepipálta a korábbi részeket is

|

A statisztikák alapján az emberek ki voltak éhezve arra, hogy együtt lássák harcolni Godzillát és Kongot.

Hirdetés

Bár a kritikusok szeirnt a Godzilla x Kong: Az új birodalom a Warner és a Legendary szörnyfilmjeit összefogó MonsterVerse leggyengébb filmje lett (szerintünk is rettenetesen vérszegény a látványt leszámítva), ez a nézőket nem igazán zavarja, úgy özönlenek a vetítésekre, mintha ingyen lenne a jegy. Hogy hazánkban hogyan teljesített a drabális páros történetének legújabb felvonása, arra még várnunk kell, az Egyesült Államokban viszont berobbant az élmény.

A jelentések szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom 135 millió dolláros költségvetésből készült, amely tekintve, hogy egy látványfilmről van szó, elismerésre méltó teljesítmény, és ennek köszönhetően nagyon gyorsan összejöhet a film számára a nyereség. Már a nyitány is ígéretes.

Hirdetés

A Slashfilm beszámolója alapján remekül indított a kasszáknál: csak a csütörtök esti premier előtti vetítések során 10 millió dollárt sikerült összeszednie Godzilla és King Kong társulásának, amely rekordot jelent a MonsterVerse esetében: az eddigi csütörtöki csúcsot a 2014-es Godzilla tartotta 9,3 millió dolláros bevétellel, amelyből aztán 93 millió dolláros nyitóhétvégét produkált.

A MonsterVerse előző filmjével, a Godzilla Kong ellennel viszont felesleges lenne összehasonlítani az eredményt, mivel az a koronavírus-járvány elején, 2021-ben mutatták be és az első öt nap alatt szedett össze 48,5 milliót, ami nem kiemelkedő, viszont segített a nézők visszaszoktatását a mozikba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az előrejelzések azt jósolták, hogy Adam Wingard új rendezése nagyjából 50 millió dollár környékén termel majd a hétvége folyamán, amire aztán a Godzilla x Kong alaposan rálicitált: ehhez képest a Box Office Mojo adatai alapján a film 80 millió dollárral kezdett.

Az idei premierek közül ez a második legjobb nyitány, csak a Dűne: Második rész tudta megelőzni 82,5 millió dollárral, ami szintén a Warnerhez tartozik, szóval a vállalatnak eddig jól alakul az év. A hír írásának pillanatában egyébként globálisan 194 millió dollárnál jár a Godzilla x Kong, szóval nagy sikernek ígérkezik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)