Hirdetés

Ez a hajmeresztő A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi teória még akár igaz is lehet

|

Egy interjú kapcsán kezdtek újabb találgatásba A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi rajongói.

Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi hatodik része után még mindig nem kerültünk sokkal közelebb a legtöbb nézőt foglalkoztató kérdéshez: hol a fenében van Sauron, és ha esetleg már láthattuk őt, akkor milyen álcát visel? Ebben a korszakban Sauron gyakorlatilag alakváltó volt, így bármely szereplőről el lehet képzelni, hogy igazából ő az. Sokan tippeltek Halbrandra, de róla az derült ki, hogy valójában Délfölde jogos királya. A másik népszerű teória szerint Sauron nem más, mint a Daniel Weyman által alakított "Idegen", aki lángoló üstökös formájában csapódott a földbe. Most pedig egy interjú miatt megint ezek a vélekedések kaptak újabb lendületet. 

Lindsey Weber producer a TIME munkatársával beszélgetve emelte ki, hogy a Bridie Sisson által megformált karakter egy távoli, keleti vidékről, Rhûnból érkezett a sorozat történéseinek helyszínére. Ő volt ugyebár az a titokzatos, fehér köpönyeges alak, aki megvizsgálta az "Idegen" becsapódásának helyszínét. Az első trailereket látva többen is úgy gondolták, hogy ez a szereplő maga Sauron, de látszólag nem ez a helyzet. Weber nyilatkozata viszont nagyon fontos lehet a Sötét Úr kilétét illetően.

Hirdetés

Annyit tudunk tehát, hogy Rhûnból jöttek azok, akik az Idegent keresik. Mindössze ennyi is elég volt ahhoz, hogy sokan úgy véljék, akkor tényleg az Idegen lehet Sauron. De miért tűnik ez most ennyire egyértelműnek? Nos, azért, mert Sauron a Másodkorban, visszatérésének idején a Rhûnban élő emberekkel lépett elsőként kapcsolatba. Tolkien műveiből az is kiderült anno, hogy Sauron először kelet, majd dél felé menekült, ez pedig teljesen egybevág az Idegen útjával. Fontos támpont lehet az a konstelláció, amit még a második részben próbált meg szentjánosbogarakból "kirakni" az Idegen, mivel ugyanez a csillagkép volt látható az említett fehér köpönyeges alakok egyikénél tartott tükrön. 

Könnyen lehet tehát, hogy a Rhûnból érkezett köpenyesek Sauront keresik azért, hogy valahogyan visszaadják uruk emlékezetét, és elindítsák azon a sötét úton, ami a hatalom gyűrűinek, majd végül az Egy Gyűrűnek az elkészítéséig, később pedig az eredeti trilógia eseményeiig vezet el.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Bár Rhûn konkrétan nem jelent meg A Gyűrűk Ura- vagy A hobbit-trilógiákban, az ott élő nép, az easterlingek, avagy keletlakók már a korai időktől a szabad emberek ellenségeinek számítottak. Így volt ez az Első korban, majd a Másod- és Harmadkorban már Sauron hű szövetségeseiként harcoltak. A két toronyban Frodo, Samu és Gollam látta őket a Fekete Kapunál masírozni, A király visszatérben pedig részesei voltak a Minas Tirithnél zajló hatalmas csatának is.

A hobbit: Az öt sereg csatája című filmben az egyik nazgûl a páncélja alapján keletlakó lehetett, ő nem más, mint Khamûl, aki az angmari Boszorkányúr halála után rövid ideig a gyűrűlidércek vezetőjévé vált.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)