Hirdetés

Ez most a helyzet a Legendás állatok franchise-zal

|

A Harry Potter széria egyik rendezője, David Yates adott helyzetjelentést.

Hirdetés

A Harry Potter-filmek befejezése után a Warner Bros. szeretett volna még egy jól tejelő szériát, aminek eseményei ebben a világban zajlanak, így a kis túlélő megszületése előtt játszódó Legendás állatok és megfigyelésüket vette elő, aminek idejében még Dumbledore is jóval fiatalabb volt, Voldemort helyett pedig Grindelwaldot rettegte a társadalom. Eleinte persze még nem ők voltak a középpontban, hanem a különleges bestiák és az őket támogató Göthe Salmander (Eddie Redmayne). 

A 2016-os mozifilmet aztán még két folytatás követte 2018-ban és 2022-ben, azonban eddigre már veszített a franchise az erejéből, és olyan problémákkal nézett szembe a stúdió, mint J.K. Rowling forgatókönyveinek véleményes minősége és Johnny Depp lecserélése az Amber Hearddel való botránya miatt (Mads Mikkelsen lépett a helyébe), de nem segítettek Ezra Miller balhéi sem. A 200 millió dollárból készült Dumbledore titkai meg is bukott: globálisan csak 407 milliót tudott összekaparni, amiből mindössze 95-öt tett ki a bevételek szempontjából legfontosabb piac, az amerikai. 

Hirdetés

David Yates - aki a Főnix rendjétől a Halál ereklyéi 2. részéig az összes Harry Pottert rendezte, valamint az eddigi három Legendás állatok filmet is - most az Inside Total Film podcastban népszerűsítette legújabb produkcióját, a netflixes Pain Hustlerst, és szóba került Salmander sorsa is, hiszen eredetileg öt részt terveztek, és jelenleg háromnál tartunk.

"A Legendás állatok esetében minden parkolópályán van. Megcsináltunk három filmet, az utolsót egy világjárványon keresztül, és óriási móka volt, de kemény is. Tulajdonképpen akkor forgattunk, amikor még nem volt vakcina. Szerencsére senki sem betegedett meg, mivel a legszigorúbb protokollokat vezettük be. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk [a Legendás állatok: Dumbledore titkai filmre], és amikor bemutattuk, egyfajta megállásra és szünetre volt szükségünk, és egy kis lazításra. Az ötlet, hogy öt film lesz, a legtöbbünk számára meglepetés volt. Jo [J.K. Rowling] egyszer csak spontán említette egy sajtóvetítésen. Senki sem mondta, hogy öt film lesz, mi csak az elsőre köteleztük el magunkat. Biztos vagyok benne, hogy valamikor visszatérünk hozzá. De nem beszéltem Jo-val, nem beszéltem David Heymannel [a producerrel], nem beszéltem a Warner Bros-szal; csak szünetet tartunk."

A Pain Hustlers, vagy magyarul A fájdalom ügynökei október 27-én kerül fel a Netflixre Chris Evans és Emily Blunt főszereplésével, míg a Harry Potter franchise következő felvonása kétséges: valószínűleg a Warner Bros. által bejelentett reboot lesz az sorozat formájában, de pletykálták már a Hogwarts Legacy adaptációját, noha utóbbit még nem erősítette meg a vállalat. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)