Hirdetés

Ez volt eredetileg a Trónok Harca története

|

Egy több mint 20 évvel ezelőtt küldött levélből derült fény George R.R. Martin eredeti terveire a Trónok Harca sztorijával kapcsolatban. Van néhány megdöbbentő részlet.

Hirdetés

Már csak két hónapot kell várnunk a Trónok Harca 5. évadára, a könyveket is olvasó rajongók pedig bizonyára tudják, hogy a művek eddig sem a sorozattal párhuzamosan haladtak, komoly eltérések vannak a két változat között.

Persze a sorozatban nem lehetett vászonra vinni mindent pontosan ugyanúgy, mint ahogy azt a könyvekben olvashattuk, de egy ekkora történet egyébként is folyamatosan változik. George R.R. Martin még 1993-ban küldte el az akkor még trilógiának szánt mű összefoglalóját a kiadónak, és bár az évek során ezt senki nem piszkálta, nemrég illetéktelen kezekbe került.

Két évtized alatt rengeteget formálódott a történet, a 3 könyvből 7 lett (lesz), így már számos ponton most eltértünk az eredetileg megálmodott száltól, de a jövőre nézve még tartogathat meglepetéseket az eredeti leirat, amelyből többek közt az is kiderült, melyik 5 karakter éli majd túl az eseményeket. Vigyázat, SPOLEREK következhetnek!

Az eredetileg trilógiának szánt műből sok részlet azért megmaradt. Ned Stark ebben is rájön a Jon Arryn halála mögött húzódó összeesküvésre, a parancsot pedig szintén Joffrey adja ki, Arya és Catelyn azonban még időben elhagyják Királyvárat. Kitör a háború, Robb és Joffrey a csatamezőn találkoznak, ahol a fiatal oroszlán megsérül. Sansa hozzámegy Joffreyhoz, szül neki egy fiút, később azonban választania kell a családja és Lannisterek között, ahol az utóbbi mellett dönt, amit később kegyetlenül megbán.

Tyrionnak elege lesz Joffreyból, ezért eltávolítja a trónról. Ezt követően Jaime mindenkit eltesz láb alól, aki megelőzné őt az öröklésben, többek közt Tywint is, majd megszerzi a koronát és Tyrionra keni az egészet, akit száműznek, majd szövetkezik a Starkokkal. Na itt kezd el érdekessé válni a történet.

Mivel Arya és Catelyn időben megszöktek Királyvárból, északra indulnak, útközben maguk mellé veszik Brant, és az Éjjeli Őrségnél kötnek ki, ahol Jon is él. Arya és Jon szerelembe esnek, de a kapcsolatból a vérfertőzéstől és Jon esküjétől tartva nem lesz semmi. Martin szerint itt csak olaj a tűzre, hogy kiderül, kik Jon szülei. Eközben Tyrion is beleszeret Aryába, így kialakul egy szerelmi háromszög, ám Arya nem viszonozza az érzelmeit.

Az Éjjeli Őrség nem hajlandó beleavatkozni a dolgokba, ezért Catelyn, Arya és Bran a falon túlra mennek, ahol találkoznak Mance Rayderrel. Catelynt megölik a mások, így a gyerekek magukra maradnak, miközben Jont az Éjjeli Őrség parancsnokává nevezik ki.

Daenerys a jelenlegi változathoz képest jóval korábban jön át Westerosra, ráadásul Khal Drogo sem a már ismert módon hal meg, hanem maga Daenerys öli meg, amiért Drogo megölte a bátyját. Sajnos az utolsó bekezdés ki van feketítve, így nem tudjuk, pontosan hogy ért volna véget a történet, de a jelek szerint Arya, Jon, Tyrion, Bran és Daenerys biztosan túlélték volna.

Nektek az eredeti, vagy a most kikerült történet tetszik jobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)