Hirdetés

Ezek a koncertek, fesztiválok lesznek megtartva vagy maradnak el idén nyáron

|

Most, hogy védettségi igazolvánnyal már lehet zenés-táncos rendezvényeket látogatni, a fesztiválszervezők is bejelentették, mivel készülnek.

Hirdetés

Nagyon kemény hónapok állnak a zeneipar és a vendéglátás mögött, és ugyan nincs még vége sem a járványnak, sem a gazdasági nehézségeknek, azzal, hogy sikerült elérni az ötmillió beoltottat, jön egy kis enyhülés. Várhatóan legalább augusztus végéig csak azok mehetnek koncertre, moziba, vendéglátóhelyek belső tereibe és fesztiválra, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ők viszont rendesen kitombolhatják magukat.

Sok minden képlékeny még, de a nyitásra készen álló koncert- és fesztiválszervezők amint lehetett, bejelentették terveiket a következő hetekre. Lesz mit csinálnia a zenekedvelőknek.

Hirdetés

Koncertek

Kezdjük a legnagyobb budapesti koncerthelyszínekkel. A Budapest Park tegnap jelentette be, hogy május 28-án több tánctéren is különböző bulik lesznek, június 4-étől pedig a Vad Fruttik fellépésével megindul a koncertszezon, alig marad olyan nap, amikor üresen marad a színpad. Lesz még a hónapban Margaret Island, Honeybeast, Pál Utcai Fiúk, Aurevoir. + Parno Graszt, Horváth Tamás, Galaxisok + Ricsárdgír, Punnany Massif, Halott Pénz (ami nem meglepő módon már most teltházas), Irie Maffia, Hiperkarma, Tankcsapda és Kowalsky Meg a Vega.

Beindul az élet az óbudai KOBUCI-ban is, ami egy ideje már várja az iszogatni vágyókat, de május 26-án a Bagossy Brothers Company fellépésével visszatér az élőzene. Júniusban lesz Erik Sumo, Lóci Játszik, és a The Carbonfools, júliusra pedig Mörk van beírva, de nem lepődnénk meg, ha a koncertek listája bővülne a közeljövőben.

A Barba Negra is mozgalmas hetek előtt áll, május 29-én a Hollywood Rose és az Iron Maidnem indít, júniusban pedig lesz Alvin és a Mókusok, Ganxsta Zolee és a Kartel, Lord, Road, Depresszió, Mobilmánia, Rómeó Vérzik, Ismerős Arcok, Zorall, Junkies és Firkin.

Azt még nem tudjuk, hogy a Dürer Kert mikor nyit meg az új helyén, de az biztos, hogy a Kopaszi-gátnál, egész pontosan a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásánál lesz. Az A38 még nem közölt dátumokat, a TRIP hajón pedig május 27-ére szerveződik egy The Anahit akusztik fellépés, addigra előreláthatólag befejeződik a terasz felújítása. Az Akvárium május 28-án tart újranyitási retro bulit, onnantól nincs megállás, jön Kállay Saunders, Krúbi, itt is lesz Alvin és a Mókusok, és még sokan mások. 

Mindemellett úgy tűnik, a vártnál kicsit később, de megnyit a MONYO Land, ami egy új szabadtéri szórakozóhely lesz, nem messze a Kőbánya-Kispest metróállomástól. Ha minden jól megy, június 18-án, pénteken nyitnak a kapuk, és aznapra egy Konyha koncert van beírva, de a naptár még változhat.

Fesztiválok

Ahogy azt néhány hónappal ezelőtt megtudtuk, a VOLT és a Balaton Sound szervezői már 2022-re hangolnak, és a SZIGET fesztivált sem lehet megtartani abban a formájában, ahogy azt megérné. Ugyanígy elmarad a Fezen, az augusztus 25-28. közé tervezett SZIN helyzete pedig jelenleg kérdéses - a szervezők korábban bizakodóak voltak, de a bejelentésekre egyelőre nem reagáltak.

Ugyanakkor a Fishing on Orfű szervezői végig kitartottak, és két rendezvénnyel is készülnek a nyárra: június 17-18-19-én lesz a családias, kevesebb fellépővel és résztvevővel megtartott MiniFishing, majd augusztus 24. és 28. között a teljes értékű, igazi, hamisítatlan Fishing on Orfű 2021. Ezt nem sokkal beelőzi az EFOTT, ami a Velencei-tónál vár mindenkit augusztus 11. és 15. között.

Nem marad el továbbá a Bánkitó Fesztivál (július 8-10.), a Campus Fesztivál (július 21-25.), a Művészetek Völgye (július 23. - augusztus 1.), a Paloznaki Jazzpiknik (július 29-31.) az Ördögkatlan Fesztivál (augusztus 3-7.) és a Kolorádó (augusztus 11-15.) sem.

A napokban jelent meg egy riportfilm, melyben zenészek és zeneipari dolgozók mesélik el, hogy élték meg a pandémiát, és mennyire szeretnének már újra közönség elé állni.

Ti melyikre készültök? Vagy inkább kihagyjátok a szezont?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)