Hirdetés

Ezek a lények olyan erőszakosak, hogy sosem fogjuk látni őket Star Wars filmben

|

Mond nektek valamit az a név, hogy yuuzhan vong?

Hirdetés

Sokan találgatják, hogy merre tart majd a Star Wars filmes fronton. Folytatódnak Rey kalandjai? Adaptálják a Köztársaság Fénykora regényeket, amik a Baljós árnyak előtti időszakban játszódnak? Vagy teljesen másfele indulnak el Kathleen Kennedyék? Akármelyik útra is lépjenek rá, egy nevet valószínűleg sosem fogunk majd hallani a mozikban, ez pedig a yuuzhan vong. 

Bár a franchise több száz különböző idegen fajnak ad otthont, mégis rendelkezik egyfajta dizájnnyelvvel, azaz egy Star Wars univerzumhoz tartozó lényt a rajongók könnyen azonosítani tudnak, szemben például egy Star Trek-entitással. A galaxis leggonoszabb faja azonban direkt nem illeszkedett ebbe a "nyelvezetbe", ez pedig a sitheket helyettesítő, kegyetlen és erőszakos yuuzhan vong faj, amely az 1999-ben megjelent, a kiterjesztett univerzumhoz (tehát nem a fő kánonhoz) tartozó The New Jedi Order könyvsorozatban mutatkozott be.

Hirdetés

A Star Wars-galaxison kívülről származó yuuzhan vongok eléggé eltérnek a galaxis többi élőlényétől: fanatikusan vallásosak, durván technofóbok, sőt, a technológiájuk meglehetősen organikus jellegű - még élő űrhajókon is repülnek, amelyeket biomérnökök készítettek, hogy a csillagok között repülve segítsék őket a galaktikus hódításban. Ami a legriasztóbb, hogy teljesen immunisak az Erőre, és nem lehet őket észlelni vagy befolyásolni vele (az egész faj szimbiózist tartott fenn a szülőbolygójukkal, amely megszakadt egy hatalmas háború miatt, ami az immunitást okozta).

Rituális módon sebhelyeket ejtenek magukon, és "magukhoz ölelik" a fájdalmat. A bioimplantátumok fontos rituálét jelentenek a kultúrájukban, és sokak számára kegyetlen harcosoknak tűnnek, akik látszólag csak azért léteznek, hogy isteneik nevében hódítsanak és öljenek. Ezen és sok más okból kifolyólag nagyon valószínűtlen, hogy a Disney valaha is megengedné, hogy a Yuuzhan Vongok megjelenjenek a filmvásznon.

A kánonban azonban van egy hozzájuk hasonló faj, a grysk. Egyes tippek szerint őket láttuk a Star Wars Eclipse előzetesében, de ezt nem érősítették meg hivatalos források.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)