Hirdetés

Ezeket a filmeket nézik a magyarok Netflixen karácsony előtt

|

Szirupos karácsonyi filmek tömkelegére számítana az ember, de a hazai közhangulat kissé komorabb, változatosabb összképet fest - legalábbis a hazai Netflix toplistát nézve.

Hirdetés

A Netflixet aztán tényleg lehet bőven azzal vádolni, hogy tolja ki magából minden évben a B, C és ZS-kategóriás karácsonyi filmeket, főképp romantikus drámákat, amelyek a Hallmark tévés aranykor vasárnap délutáni borzalmaival vetekednek minden tekintetben. Erre általában fogékony is a közízlés, most bele sem mennénk annak minősítésébe, a szeretet ünnepe előtt nem szép dolog sznoboskodva okoskodni.

Ám a magyar közhangulat a karácsonyi hangulatot most A Grincs című filmben találta meg leginkább, amely a 2018-as, Scott Mosier és Yarrow Cheney rendezésében készült animációs verzió, és olyan eredeti szinkronhangok teszik kellemessé, mint Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones, vagy éppen Pharrell Williams. Ebben a filmben legalább ott van a karácsony szelleme (ha ide kattintasz, már el is kezdheted nézni), de a toplista többi alkotása sokkal színesebb, változatosabb, és főképp egyáltalán nem ünnepi.

Például toplistán van az apokaliptikus hangulatú (egyébként szerintünk remek) Távol a világtól, az akciódús John Cena mozi, A tengerészgyalogos, vagy éppen a 2015-ös Veszettek című magyar dráma. Jó, azért a testcserés blamára épülő Családi cserebere is odafért, de ne legyünk szigorúak magunkkal.

Hirdetés

Íme a teljes lista:

  1. A Grincs
  2. Távol a világtól
  3. Maestro
  4. Leó
  5. Családi cserebere
  6. A tengerészgyalogos
  7. Veszettek
  8. Csak egy átlagos karácsony
  9. Banyaszelídítés 2.
  10. Csibefutam: A csirkefalatok hajnala

Ti melyik filmet nézitek Netflixen? Mit ajánlanátok egymásnak, nekünk?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)