Hirdetés

Ezeket az új Star Wars sorozatokat várjuk a legjobban és a legkevésbé

|

Temérdek új Star Wars szériát leplezett le nemrég a Lucasfilm, illetve a már korábban pedzegetett sorozatok kapcsán is megindult a mozgolódás. Toplistánkban ezeket gyűjtöttük össze.

Hirdetés

Cikkünk eredetileg 2021. január 5-én jelent meg, a nemzetközi Star Wars nap alkalmából viszont ma újra közzétesszük.

A Lucasfilm Halálcsillag-robbanásszerűen tarolta le galaxisunkat, mikor is egy szép decemberi napon - amit anyacége, a Disney holmi unalmas Befektetői Nap névvel illetett -, Kathleen Kennedy stúdióelnök prezentálásában bejelentette a világ összes Star Wars-tévésorozatát, illetve más készülő címekhez és franchise-okhoz is fontos részleteket csepegtetett. Ezzel a stúdió, vagyis az azt birtokló egeres cég megmutatta tehát, hogy a koronavírusjárvány okozta mozis holtidőszakot nem sopánkodással, hanem tényleg stratégiai újratervezéssel töltötte, új értelemmel és kiemelt fókusszal felruházva a Disney+ streamingszolgáltatást, ami még akkor is az elkövetkezendő évek egyik legfontosabb platformjává válhat, ha idővel ismét teljes hatásfokon üzemelhetnek majd a filmszínházak.

Igen ám, de jogosan merül fel a kérdés, miszerint valóban új kalandokkal vár-e minket a messzi-messzi galaxis az otthoni kijelzőkön? Vagy csak különféle sorozatokba oltva próbálja újra eladni azt, amivel a Skywalkerekkel tarkított brand évtizedek óta szolgálni képes? Ha esetleg az utóbbi is fog erősebben érvényesülni, az nem jelenti azt, hogy ne néznénk ettől függetlenül is bitang szórakoztató évek elé, hiszen első blikkre elég színesnek tűnik a kínálat.

Fokozván az izgalmakat, toplistába szedtünk minden hivatalosan bejelentett, de még bemutatásra váró Star Wars-szériát, a kevésbé várttól a hőn áhítottig.

 

Hirdetés

9. The Bad Batch

Premier: 2021

A klónok háborúja utolsó évadában debütált kísérleti klónalakulat (vagy ahogy azt a sorozat címe is lelövi, a Bad Batch) egy kvázi folytatásszériában, a klónháború utáni időszakban próbál majd helytállni. A projektet tavaly nyáron jelentették be hivatalosan, élén Dave Filonival, a franchise animációs vonalának teljhatalmú urával, míg szereplői közt ott lesz például a The Mandalorianben megismert Fennec Shand is. A Lucasfilm 2021-es premierrel tervez, így mindenképp ez tűnik a legközelebbinek az összes készülő Star Wars-sorozat közül. Ezért is most az alacsony helyezés, illetve azért, mert animációs fronton érkezni fog egy még ennél is izgalmasabb próbálkozás.

8. Rangers of the New Republic

A The Mandalorian második évada három sorozatnak szolgált úgymond backdoor pilotként, azaz próbaepizódként, köztük az úgyszintén Jon Favreau és Dave Filoni produceri felügyeletében készülő Rangers of the New Republicnak is. Bár hivatalosan csak annyit árultak el róla, hogy a Pedro Pascal-féle sorozat idejében játszódik, és hogy szoros kapcsolatot fog ápolni más jövőbeni történetekkel is, szinte biztosra vehető, hogy az immáron peremvidéki csendőrként feszítő Cara Dune (Gina Carano), újdonsült kollégái, meg talán más, hasonló feladatkört betöltő szereplők is előkerülnek benne - például Cobb Vanth (Timothy Olyphant)? Mi mindenesetre a három spinoff közül ezt várjuk a legkevésbé, bár ez nem a rangerök hibája.

7. The Book of Boba Fett

Premier: 2021 december

Tulajdonképpen a The Mandalorian második etapjának fináléja lőtte le a Boba Fett-spinoff létét, annak is a stáblista utáni jelenete, melyben a Temuera Morrison megformálásában feltámasztott karakter Fennec oldalán tér vissza Jabba tatuini palotájába. Itt az ikonikus fejvadász gyorsan el is teszi (has)láb alól Bib Fortunát, hogy befoglalja a trónt, és onnan várja a Favreau-Filoni-páros és Robert Rodriguez által készített széria 2021 decemberi rajtját, beelőzve ezzel az anyasorozat harmadik etapját. Vegyesek az érzéseink, de ha Favreau-ék nem csak a nosztalgiára fognak gyúrni, úgy talán minden rendben lesz.

6. Lando

A Skywalker kora lezárásában, amikor Billy Dee Williams Lando Calrissian jelmezében odaszól az egykori rohamosztagos Jannah-nak, hogy ideje kideríteni, honnan is származik a nő, lényegében saját lányát véli felfedezni, hiszen ahogy azt a filmhez kiadott Képes útmutató is felfedte, Lando lányát, mint Jannah-t is kiskorában, ugyanúgy az Első Rend ejti foglyul. Nos, akár ezt a szálat is felgöngyölíthetné Lando bejelentett minisorozata (ha már a kilencedik epizódnak ez valamiért nem sikerült), de egyelőre csak annyi hivatalos, hogy a projektet Justin Simien, a netflixes Kedves fehér emberek alkotója fejleszti, tehát még azt sem tudni, hogy Williams, a Solo: Egy Star Wars-történetben látott Donald Glover, vagy pedig valaki teljesen más fogja másik életszakaszában eljátszani a galaxis hírhedt csempészét.

5. Visions

Az ígéretek szerint a Visions című antológiasorozat a világ legkiemelkedőbb japán anime alkotóinak közvetítésében hoz el tarka gondolatokat tíz rövid animáció képében, tovább mélyítve ezzel nemcsak vizuális, de kulturális értelemben is a franchise világát. Hirtelen eljátszottunk a Star Wars és a nála jóval korhatárosabb, de ugyanúgy sci-fi Love, Death and Robots keresztezésének gondolatával, csak hát a családbarát Disney+ keretein belül ilyesmi házasításnak úgysincs helye. Így is a Lucasfilm egyik legmerészebb kísérletéről beszélhetünk.

A cikk még nem ért véget, a toplista a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)