Hirdetés

Ezért nem használ Batman lőfegyvert

|

Régóta vita tárgyát képezi Batman harcmodora, egy új képregény, a Batman: The Knight pedig nem csinál belőle titkot, hogy mi a DC Comics alkotóinak véleménye.

Hirdetés

Vannak olyan kérdések, amik azóta élénken foglalkoztatják a képregénykedvelőket, hogy megjelent a Batman első száma: ilyen például az, hogy miért nem gyilkol a szuperhős, vagy hogy miért nem használ lőfegyvert. A vitában mindkét oldalon (a gyilkolást ellenzők és támogatók oldalán is) hangzottak el izgalmas érvek, a képregényalkotók is beszálltak hol beszélgetésekben, hol az alkotásaikon keresztül. Egy új szám, a Batman: The Knight #6 finoman szólva is előtérbe helyezi ezt a vitát és egy új nézőpontot kínál a dilemmát illetően. 

Hirdetés

A sztori szerint Bruce Wayne fiatal felnőttként átesik a legújabb képzésén, amelynek keretében őt és Antont nem más okítja, mint a "világ legjobb mesterlövészeként" emlegetett Luka Jongo. Miután Bruce bemutatja a különböző íjászfelszerelésekkel kapcsolatos képességeit, Jungo felfedi a duó kiképzésével kapcsolatos valódi szándékait: azt akarja, hogy a megszerzett képességekkel fegyverezzék le az ellenséget, és esetleg "az egész átkozott világot", ha sikerül.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Jungo ezután Bruce-t és Antont fegyverforgatásra oktatja, és Bruce elárulja, hogy nem tetszett neki ez a próba, mert felidézte a szüleivel kapcsolatos traumáját. Később azt mutatják, ahogy Bruce célba lő, és a narrációból kiderül, hogy kialakult nála egy határ: 

"Nem tudok egy életet sem elvenni. És nem használhatok fegyvert senki ellen, mert, Istenem, segíts... Jó vagyok benne."

Ez egy egyedi pluszt ad Bruce általános motivációinak, amikor a lőfegyverekről van szó, miközben igazolja a képességeit azon ritka alkalmakkor, amikor mégis élt velük.

Nektek mi a véleményetek az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)