Hirdetés

Ezért vannak vegyes érzései Denis Villeneuve-nek a Dűne filmjeivel kapcsolatban

|

Bármennyire is zseniálisak, úgy tűnik, hogy a mester mégsincs teljesen megelégedve az alkotásaival.

Hirdetés

Többeknek is beletört már a bicskája Frank Herbert legendás regénye, a Dűne adaptálásába. Többek között ezért is tudott kifejezetten üdítően hatni Denis Villeneuve 2021-es alkotása, amivel sikerült a könyvekhez többé-kevésbé hű, nagyvászonra kívánkozó, rendezői szabadságot magában hordozó, összességében emlékezetes filmet összehoznia.

Már korábban is arról beszélt Villeneuve, hogy egészen gyerekkora óta fantáziált a Dűne adaptálásáról, ugyanakkor tisztában volt azzal, hogy nem lesz egyszerű feladat, ha egyszer tényleg a Herbert által megálmodott, meglehetősen komplex univerzum vászonra vitelébe vágja fejszéjét. Bár az álma végül teljesült, sőt, mind a rajongók, mind a kritikusok elismerték munkáját, a rendezőnek továbbra is vegyes érzései vannak a filmjeivel kapcsolatban.

Hirdetés

Villeneuve a minap a The Hollywood Reporterrel ült le beszélgetni, és nem rejtette különösebben véka alá gondolatait. Amikor arról kérdezték, hogy elégedett-e az eddigi adaptációival, szorongásról és kudarctól való félelemről vallott.

Egészen pontosan úgy fogalmazott:

"Vegyes érzéseim vannak. Amikor belevágtam ebbe az adaptációba, az első művész, akit megkerestem, Hans Zimmer volt, és bármennyire is izgatottak voltunk a lehetőséggel kapcsolatban, emlékszem, megkérdezte tőlem: »Tényleg jó ötlet megpróbálni a gyerekkori álmainkat filmvászonra varázsolni? Vajon kudarcra vagyunk ítélve?«"

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Majd úgy folytatta:

"Sok olyan pillanat volt a Fremenekkel és a Harkonnenekkel, amelyek közel állnak az álmaimhoz, és tinédzserkoromban is örömmel töltöttek volna el. Több olyan dolog is volt, amit az adaptáció folyamata miatt változtattam meg, viszont évek kellenek majd ahhoz, hogy mindezt megemésszem. Ez volt életem legnagyobb kihívása, technikailag és filmes szempontból is, de úgy kelek fel minden reggel, hogy áldottnak érzem magam, amiért lehetőséget kaptam az adaptáció elkészítésére."

Természetesen a Dűne: Harmadik rész egyelőre még nincs kőbe vésve - Villeneuve szeretné elkészíteni a folytatást, viszont most időre lesz szüksége. Jelen pillanatban több futó projektet is felügyel a rendező, úgyhogy a Dűne 3 előtt még biztosan hallunk majd felőle.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)