Hirdetés

Fantasztikus Négyes - a készítők folytatást szeretnének

|

Hollywood nem tanul és a Fantasztikus Négyes teteméről még egy bőrt szeretne lehúzni.

Hirdetés

Kevés annyira előre eltemetett film létezett az elmúlt években, mint a tavalyi Fantasztikus Négyes, noha a Szellemirtók-reboot talán még beérheti. Josh Trank filmje először ott borította ki a bilit a rajongóknál, hogy az afroamerikai Michael B. Jordant szerződtették Johnny Storm, azaz a Fáklya szerepére. Aztán egyre inkább érkeztek a problémás hírek a film utóforgatásáról, a stúdió és a rendező összeszólalkozásáról, Trank és a Reed Richardst alakító Miles Teller majdnem összeverekedéséről, majd végül a premier előtt maga a direktor határolódott el a kész mozitól. Végül a film felét a kukába vágták és a rendező nélkül újraforgatták, ez pedig meg is érződött a kritikákon és a bevételeken is. Mindezek fényében igencsak meglepő, amit most nyilatkozott a producer.

Simon Kinberg éppen az X-Men: Apokalipszis sajtókörútján nyilatkozott a Fantasztikus Négyes eredetileg 2017 júniusára datált, de azóta törölt folytatásáról:

"Egy új Fantasztikus Négyes-filmet szeretnénk. Szerettük a stábot... Imádom a képregényeket, legalább annyira, mint az X-Meneket. Keményen dolgoztunk rajta, hogy kitaláljuk. Semmi sem tenne boldogabbá, minthogy a világ a keblére öleljen egy Fantasztikus Négyes mozit. Megpróbálnánk az alapanyaghoz hűségesebbek lenni, ami teljesen - nos nem teljesen, de eléggé - különbözik az X-Menektől, ami derűsebb, szórakoztatóbb, optimistább. Egy sötétebb Fantasztikus Négyest próbáltunk készíteni, ami radikálisnak tűnhet, és összekuszáltuk az eredeti képregény DNS-ét, ahelyett, hogy bíztunk volna benne."

Legalább Kinberg elismeri, de mielőtt mindenki a szívéhez kapna, az író-producer szokatlan őszinteséggel beszél a helyzetről és nem próbálja menteni a mundér becsületét, ami ebben a helyzetben elég nehéz lett volna.

"Nem csináltunk valami jó filmet, a világ pedig szavazott erről és alapvetően jól döntött. Nem készíthetsz mindig jó filmeket, ahogy senki sem. Alapvetően hatékonyan dolgoztunk, minden erről tanúskodott. De aztán elkövettünk minden létező hibát, amit egy filmnél ellehet. Hibákat, amikből tanultunk és próbálunk nem megismételni még egyszer."

Mindenesetre ha nem is vette volna ki a 20th Century Fox a bemutató naptárából, akkor is bajos lenne a fogadtatás után egy folytatást összehozni, pláne azok fényében, hogy a Fáklyát alakító Michael B. Jordan most csatlakozik a Marvel Filmes Univerzum készülő Fekete Párduc mozijához. A Fantasztikus Négyes viszont egy ideig még nem bukkan fel az MCU-ban, mivel a jogok jó pár évig még a Foxnál maradnak, akiknél egyelőre az X-Menek univerzuma épül Deadpoollal, jövő héttől Apokalipszissel, és hamarosan a New Mutants című mozival.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)