Hirdetés

Felrepült a pletyka, hogy Tobey Maguire-rel készül a Pókember 4, de valójában másról van szó

|

Felrobbant az internet a Pókember 4 hírére, de a lényeg a háttérben meghúzódó Elon Musk-szál.

Hirdetés

Hosszas huza-vona után Elon Musk végül tényleg megvette a Twittert, ahol azonnal hatalmas tisztogatásba kezdett, közben pedig egy kis havi pénzért cserébe hamarosan mindenkinek elérhetővé teszi a hitelességét igazoló kis pipát a felületen. Ezt korábban csak a valós nevüket használó szervezetek és emberek kaphatták meg, ezzel biztosította a platform, hogy valóban az a poszt tulajdonosa, akinek állítja magát.

Hogy kapcsolódik ez a Pókember 4 bejelentéséhez? Nem kattintottál rossz linkre, elmagyarázzuk.

Bombaként robbant a hír, hogy Tobey Maguire a Twitteren hivatalosan is bejelentette, 2024. május 3-án érkezik a Pókember 4, természetesen az ő főszereplésével. Mivel a hír tényleg derült égből villámcsapásként érkezett, a Sony Pictures is gyorsan retweetelte a képet, megerősítve ezzel annak hitelességét.

Hirdetés

A posztokat több ezer felhasználó kedvelte, osztotta tovább és kommentelte, gyanakodni pedig csak az élesszemű felhasználók kezdtek - számolt be az amerikai IGN.

Jobban szemügyre véve a felső képet kiszúrható, hogy Tobey Maguire felhasználóneve @Cade_Onder, a Sony Pictures-é  pedig @GreatBriTom, nyilván egyik sem hiteles, viszont a megjelenő név könnyedén cserélhető, tehát könnyedén használható dezinformáció terjesztésére.

Tom Caswell, aki a Sony Pictures szerepet vállalta az átverés során, felhívta a figyelmet, hogy gondoljunk csak bele, milyen világ vár ránk, ha tényleg bevezetik Musk új rendszerét, ahol 8 dollárért bármikor, bármilyen profil hitelesítetté válhat, és szabadon terjeszthet majd minden kamuhírt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)