Hirdetés

Film helyett sorozat készül az Aranybulláról

|

II. András Aranybullája megihlette a filmeseket, még nem teljesen tiszta, hogyan csinálnak róla sorozatot.

Hirdetés

Miközben még mindig arra várunk, hogy elkészüljön a magyar eseményeket feldolgozó (vagy legalább egy kicsit a mi népünk történelmével is foglalkozó) Assassin's Creed, filmekkel és sorozatokkal vígasztalódhatunk, már amennyire. Arra bizonyára mindenki emlékszik törióráról, hogy 1222-ben adta ki II. András az Aranybullát, azt a függőpecséttel ellátott okiratot, amelyben a magyar nemesség jogait rögzítették, de úgy tűnik, többet is lehet róla mondani, mint amit az iskolában mesélnek.

Hirdetés

Pár hónapja még az volt a terv, hogy Rákay Philip forgatókönyvével készül egy film, azonban a Nemzeti Filmintézet közleménye már egy négyrészes sorozatról ír, aminél Rákay produceri szerepet tölt be, és ami 600 millió forint támogatással valósulhat meg.

A rendezői székben a történelmi filmekben jártas Kriskó László foglal majd helyet, a forgatókönyvet Kis-Szabó Márk (Pesti balhé, Aura, Einstein mega Shotgun) és Trux Béla (történelmi regényekre szakosodott író) írják.

Az egész apropója az, hogy jövőre ünnepelhetjük az Aranybulla kiadásának 800. évfordulóját.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)