Hirdetés

Fontos sorozata szakadhat meg Harrison Fordnak az Indiana Jones legújabb részével

|

A 80 éves színész különleges szériája 1980 óta töretlen.

Hirdetés

Az Indiana Jones és a sors tárcsája az Indy-filmek ötödik felvonása, amelyben a főszereplő Harrison Ford ismét magára ölthette a jellegzetes kalapot, bőrdzsekit, a készletből pedig természetesen a korbács sem hiányozhat.

A film - ahogy Csirke kolléga fenti linken olvasható kritikája is tanúsítja - messze nem hibátlan, de lényegesen jobban sikerült, mint a sokat átkozott 2008-as, negyedik rész, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága.

Hirdetés

Ennek ellenére az ötödik rész eleinte nem muzsikált túl fényesen, a kezdeti gyászos értékelések pedig csak nemrég kezdtek el valamelyest javulni, mivel már a kevésbé kisujjeltartós kritikusok is megnézhették az alkotást. Ezzel viszont megszakadt Harrison Ford különleges sorozata, amely egészen az 1980-ban bemutatott Birodalom visszavág óta tart, pontosabban az akkor bemutatott filmmel kezdődött el.

Arról van szó ugyanis, hogy a Harrison Ford szereplésével készült folytatások - legalábbis eddig - mindig elérték a Rotten Tomatoes értékeléseiben a Fresh kategóriát. Ide akkor kerülhet be egy film, ha a weboldalon az összesített értékelései meghaladják a 75 százalékot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Birodalom visszavág most épp 94 százaléknál áll, míg a Jedi visszatér 83 százalékkal követi. Az Indy-filmek közül a Végzet temploma 77, az Utolsó kereszteslovag 84 százalékot kapott. Az említett negyedik Indy-cím, annak minden hibája ellenére is 77 százalékig kúszott fel a Rotten Tomatoes értékelésén, a Csilagok háborúja: Ébredő erő 93, míg a Szárnyas Fejvadász 2049 88 százalékot ért el.

A fentiekhez képest az Indiana Jones és a sors tárcsája csupán 65 százalékot bírt összehozni, igaz, ez a közeljövőben valamelyest javulhat, de kisebb csodának kellene történnie, hogy átlépje a bűvös 75 százalékos határt.

Bár én még nem láttam a filmet, de látatlanban fogadni mernék rá, hogy lényegesen jobb, mint a Kristálykoponya királysága, így a GameStar szerkesztősége nevében megajánlom a 75 százalékot Mr. Fordnak - rajtunk ne múljon a sikerszéria folytatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)