Hirdetés

GameStar Filmajánló – A Fantasztikus Négyes, Az ajándék és A csajom barátnője

|

Heti kiemelt filmünk a Fantasztikus Négyes, noha a minőséget tekintve Az ajándék című thriller jobban tetszik majd.

Hirdetés

Odakint perzselő hőség fogadja az érdeklődőket, a monitor előtt viszont olyan hírekről olvashattok, minthogy Ben Affleck rendezésében érkezhet az új Batman-trilógia, 2016-ban jön a Jégkorszak 5, új Tolkien-könyv jelenik meg, sorozat készül a Kiképzésből, bemutatkozott az Archer készítőinek új sorozata, berendelték a Sense8 második évadát, Ned Stark visszatér a Trónok harca 6. évadában, nagyobb és jobb lesz a Godzilla 2, sorozat lehet a Péntek 13-ból, Tom Hardy a 100 Bullets feldolgozásában és Tom Cruise már a Holnap határa folytatásáról ötletel. 

Befutott a Brian Helgeland (Szigorúan bizalmas) rendezésében érkező Legenda szinkronos előzete is, amelyben október 8-án duplán kapjuk Tom Hardy-t és szinte kötelező programnak tűnik:

Persze ezen a héten is akad néhány új film a mozikban, lássuk a felhozatalt:

A Fantasztikus Négyes (Fantastic Four):

Pontosan tíz éve történt, hogy a Fantasztikus Négyes a képregények után a mozikban is beszippantotta a rajongókat, amit két évvel később egy már kevésbé sikeres folytatás követetett (az Ezüst Utazó). A lanyhuló figyelem miatt a jogokat birtokló 20th Century Fox úgy döntött, hogy szükség van a szünetre és a későbbi vérfrissítésre, így készülhetett el a Fantasztikus Négyes reboot, amelyre nem titkoltan azért is volt szükség, hogy a jogok a kihasználatlanság következtében ne szálljanak vissza a Marvelre. Josh Trank (Az erő krónikája) ragadta magához a gyeplőt és feltett szándéka volt, hogy a négy szuperhős eredettörténetét meséli el, néhány olyan változtatással (például színes bőrű Fáklyával), amelyek azonnal kicsapta az érdeklődőknél a biztosítékot és bizonyos értelemben megpecsételték a film sorsát. A negatív visszhang mindvégig kitartott és legyen bármennyire is ígéretes színészekből összerakott a szereplőgárda (Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell), az első külföldi értékelések azt mutatták, hogy a kétkedőknek volt igazuk. Mindazonáltal mindegyik kiemeli, hogy az új Fantasztikus Négyes nem bűnrossz film, mivel akadnak benne jó megoldások, de távol áll a jótól is, ráadásul képtelen volt megfelelni a rajongók - talán nagyobb részben jogos, kisebb részben túlzott - elvárásainak és így megragadt a középszerben. Ezek alapján inkább DVD-n tegyetek vele próbát, moziban inkább Az ajándékot javasoljuk.

(Érdekesség: Josh Trank időközben a Fantasztikus Négyes miatt bukta a második Star Wars spin-offot.)

Az ajándék (The Gift):

Joel Edgerton rendezői debütálásában egy boldog házasságban élő párt ismerhetünk meg, ám Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall) élete fenekestől felfordul, mikor feltűnik a színen a férfi egykori középiskolai osztálytársa. Miközben Gordo (Joel Edgerton) megpróbál egyre közelebb kerülni hozzájuk apró ajándékokkal, lassan az évtizedekkel azelőtti közös múltjuk sötét titkai is felszínre törnek, amely azt eredményezi, hogy Edgerton rendezőként, íróként és színészként is egy izgalmas, lebilincselő, pattanásig feszült, a kilencvenes éveket megidéző thrillerrel mutatkozik be a kamera túlsó oldalán. És milyen jó, hogy így tett! Üljetek be rá nyugodtan, Az ajándék megéri az árát!

 

(Érdekesség: Joel Edgerton szerepel a hamarosan bemutatásra kerülő Fekete mise című gengszterfilmben is, ahol a brillírozó Johnn Depp mellett bizonyíthat.)

A csajom barátnője (A trois on y va):

Szép az, ha egy pár mindkét fele elér arra a pontra, hogy úgy érzik, a kapcsolatuk a következő szintre léphet és összeköltözhetnek, csakhogy Charlotte és Micha mindketten megcsalják egymást, méghozzá ugyanazzal a lánnyal. A dolgokat tovább bonyolítja, hogy az említett hölgy szerelmes… mindkettejükbe. A francia Jérome Bonnell vígjátéka a már számtalanszor feldolgozott szerelmi háromszög témáját próbálja kicsit feldobni a már említett fordulattal és pár komikus helyzettel, de ezt leszámítva csak egy lerágott csontot kapunk, amit tovább csócsálhatunk, ha szeretjük az ilyesfajta kikapcsolódást, ám ha valami sokkalta többre vágyunk az érzelmi szálakra és félreértésekre épülő, klisés komédiánál, akkor nem A csajom barátnője a megfelelő választás a számára.

(Érdekesség: Bonnell előző filmjében, a 2013-as Csak egy pillantásban Gabriel Byrne-t rendezhette.)

Barbie, a rocksztár hercegnő (Barbie in Rock'n Royals):

A több Barbie filmet is jegyző Owen Hurley animációs musicaljében Barbie egy Courtney nevű, modern hercegnőt alakít, akit összekevernek a rocksztár Erikával, ezért előbbi rocktáborba, utóbbi pedig a hercegnők közé kerül. Mindketten megpróbálják kihozni a helyzetből a legtöbbet, majd összefognak és az ének erejével harcolnak a táborok bezárása ellen. Mondanunk sem kell, hogy ki a célközönség, éppen ezért legyetek jó fej szülők és vigyétek el a kis hercegnőtöket Barbie legújabb kalandjára.

 

(Érdekesség: Tudtátok, hogy a Barbie játékokat 1959-ben kezdték el gyártani és alkotóját, Ruth Handlert egy német baba, Bild Lilli ihlette meg?)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Halálos mélység (DVD)
- A házmester (DVD)
- Toszkániai esküvő (DVD)
- Esélylesők (DVD)
- Halálos Iramban 7 (DVD, Blu-ray)
- Az Almanach projekt (DVD)
- A szomszéd fiú (DVD, Blu-ray)
- Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel (DVD, Blu-ray)
- Keleti nyugalom 1-2. (DVD)
- Blackhat (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)