Hirdetés

GameStar Filmajánló - A hasonmás, Házasokk, és a Nagytudásúak

|

Április elejéhez képest meglehetősen szegényes a felhozatal erre a hétre, de azért nézzünk körbe mozis fronton.

Hirdetés

Bár a hazai mozipremierektől jelenleg nem vagyunk elragadtatva (jövő héten várhatóan szépít az Amerika Kapitány – A tél katonája és a Rio 2), az viszont vitathatatlan, hogy érdekes filmes hírek voltak dögivel mostanság. Itt van mindjárt a Bosszúállók 2 forgatási videója, a Harry Potter spin-off trilógiává bővülése, a Jégvarázs elképesztő sikere vagy az a pletyka, ami azt állította, hogy a Dexter főszereplője lesz az új Daredevil.

Állításból a Sex Tape című vígjátékban sincs hiány. A legelső felnőtteknek szóló előzetesben az Így jártam anyátokkal sorozatból ismert Jason Segel és Cameron Diaz mindent megtesznek annak érdekében, hogy megállítsák a világhálóra felkerült szex videójukat. Az alábbi kedvcsináló nyomokban poént is tartalmazhat:

A szokásos trailer után nézzük az átlagosnál szegényebb kínálatot:

A hasonmás (The Double):

A castingját követő negatív visszhang után Jesse Eisenbergnek nagyon meg kell kedveltetnie magát a nézőkkel Az acélember folytatásának premierjéig, viszont A hasonmásban alapból előnnyel indul, hiszen a történet szerint kettő van belőle. A rendezőként és színészként is aktív Richard Ayoade thrillere Dosztojevszkij kisregényén alapul és egy olyan lúzer férfiról szól, akinek egy szép nap felbukkan a menő alteregója és még a szerelmét (Mia Wasikowska) is lenyúlja. A hasonmás alapvetően sötét és nyomasztó, de nem mentes a poénoktól sem, ezért annak is érdemes tennie vele egy próbát, aki nem kifejezetten kedveli a thrillereket.

(Érdekességek: Jesse Eisenbergnek nem volt könnyű dolga a forgatás alatt, hiszen két eltérő egyéniséget kellett megformálnia. Szavai szerint tudat alatt azonosult mindkettő szereplő érzéseivel, mi pedig elhisszük neki.)

Házasokk (The Knot):

Romantikus vígjáték az angoloktól. Mindenféle előismeret nélkül ez a négy szó bizakodásra adna okot, de ha végignézzük a mellékelt trailert, akkor kiderül, hogy a 2012-es Házasokk a Másnaposok, a Koszorúslányok, Az a bizonyos első év és más hasonló stílusú filmek viccesnek vélt pillanatait próbálja meg magáévá tenni az elsőfilmes Jesse Lawrence rendezése és ebből nem is nagyon csinál titkot (sőt, az előzetes kifejezetten erre hivatkozik). Félreértés ne essék, aki a felsorolt műveket kedvelte, az többé-kevésbé megtalálhatja számítását a Házasokkban is, hiszen kínos szituációkat és azok humoros lereagálását kapunk csomagban, viszont aki már például a Másnaposok 3-at sem tartotta viccesnek, ezt sem fogja.

(Érdekességek: a Házasokkban a humorforrást az jelenti, ha főhősünk egy transzvesztitával ébred másnap és néhány házhoz szállított sertéshere is közbeszól. Ízlés dolga, de erre készüljetek)

Nagytudásúak (Les profs):

Valószínűleg mindenki látta már életében legalább egyszer azt a koncepciót a mozikban vagy DVD-n, hogy egy béka feneke alatti színvonalú iskola legoktalanabb osztálya egy belevaló tanár hatására kikupálódik. Nos, a Nagytudásúak című francia képregényen alapuló vígjáték pont erre épül az ország egyik legnépszerűbb nevettetője, Christian Clavier bevonásával, csak itt éppen az a felállás, hogy rossz tanárok próbálnak leérettségiztetni rossz diákokat. Sokkal többet felesleges is lenne értekezni a műről, az alábbi trailer többet mond ezer szónál is. Egyszer nézős, könnyedebb darab, pontosan arra jó, amit ígér.

(Érdekességek: Ha valaki nem tudná hova tenni Pierre-Francois Martin-Laval rendezőt, talán el tudja helyezni fejben, ha megemlítjük a 2004-es RRRrrrr!!! című filmjét Gérard Depardieu főszereplésével.)

Reszkessetek, kutyaütők! (Alone for Christmas):

Joseph J. Lawson családi filmje minden szempontból öngól lett. Nem 24 évvel a Reszkessetek, betörők! premierje után kellett volna elkészítenie a paródiáját, nem volt kifizetődő beszélő kutyákkal teleraknia, és ha mégis, akkor legalább karácsonyra kellett volna időzíteni a terjesztést. Külföldön tavaly októberben, nálunk viszont a tavasz kellős közepén vetítenek majd a mozik egy olyan alkotást, amely humorával akarja megfogni az idősebbeket, bájosságával pedig a fiatalokat, de egyik sem jön össze neki. 

(Érdekességek: Az egykori Herkules, Kevin Sorbo is szerepel a filmben. Lőttek a legendának.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenése:

- Harcban élve (DVD)
- Az év csatája (DVD, Blu-ray)
- Halbalhé (DVD)
- Összeesküvés-elmélet (Blu-ray)
- Üstökös a Mumin-völgy fölött (DVD)
- Behálózva (DVD)
- Isteni műszak (DVD)
- Magyar retró 2 (DVD)
- A komornyik (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)