Hirdetés

GameStar Filmajánló - A kém, Törésvonal és Monsters - Sötét kontinens

|

Heti filmajánlónk legújabb részében Melissa McCarthy és Jason Statham Pesten kémkednek, a Szikla a természet ellen vonul és a szörnyhelyzet is fokozódik a közel-keleten.

Hirdetés

Az elmúlt hét legmegrázóbb híre egyértelműen a Tron 3 törlése volt, de akadt néhány kevésbé fájó újdonság is. Űrdongó például saját Transformers filmet kaphat, McConaughey lehet a következő Pókember nemezise, a Jurassic Park 5-öt már más készíti el, júniusban jön az új Szürke ötven árnyalata, 24 spin-off készül Jack Bauer nélkül, új Szökés sorozatot kapunk visszatérő szereplőkkel és azt pletykálják, hogy a Marvel Megtorló, Szellemlovas és Penge szériákat tervez.

A kiemelt előzetesünk most nem egy szimpla trailer, hanem egy Kickstarteren született kisfilm, amelytől azóta is hangos az internet. A Kung Fury totális és tömény leképezése a 80′-as éveknek és David Hasselhoffal kiegészítve egyszerűen kihagyhatatlan. A félórás darabot az alábbi videóban teljes egészében megnézhetitek és ne hagyjátok ki a CineStar róla készült írását sem.

David Hasselhoff hozzá készült klipje önmagában is egy gyöngyszem.

Bár ilyen mértékben képtelen a szívünkhöz szólni a heti felhozatal, mint a Kung Fury, azért akad itt egy-két finomság és mi persze segítünk közülük választani.

A kém (Spy):

Egy hollywoodi film, amit Magyarországon forgattak és a minősége sem lett olyan, hogy legszívesebben letagadnánk? Bármily meglepő, Paul Feig (Női szervek, Koszorúslányok) újabb nagy dobása, a Kém pontosan ilyen. Mivel olyan kémfilmek készültek már korábban hazánkban, mint az Én, a kém és a Kémjátszma, bizonyára nem furcsállja senki, hogy Budapestet újfent ügynökök lepték el, ráadásul fővárosunk nagyrészt önmagát alakítja. Nyilván sokszor hallottuk már az aktatologatóból szuperkémmé válás sztoriját, azonban Feigék mégis képesek voltak annyi látványos akcióval és még több ütős poénnal megtölteni a játékidőt, hogy az kárpótol mindennemű ismerős elemért. Melissa McCarthy eddigi legviccesebb alakítását nyújtja és a Jason Stathammel alkotott párosukon jókat fog mindenki vidulni, ráadásul utóbbinak vannak olyan mondatai, amiket sikk lesz később idézgetni. A másfél órányi tömény jókedv laza színészekkel és a szívünknek kedves fővárosi helyszínekkel megéri a pénzét, bátran üljetek be rá.

(Érdekesség: A film egyik jelenetében Jason Statham tengernek nézi a Balatont.)

Törésvonal (San Andreas):

Ha van mozi, amiről a pusztítás nagymestere, Roland Emmerich (2012, Holnapután, A függetlenség napja) meghatottan távozik, akkor azt biztosan úgy hívják, hogy Törésvonal, ráadásul egy olyan páros felel a megvalósításáért, akik már második alkalommal dolgoznak együtt. Brad Peyton az Utazás a rejtélyes szigetre játékidejében utasítgathatta Dwayne Johnsont, most viszont a kaland és a fantázia helyét átveszi a kőkemény zúzás, természetanya bepipul és csakis egy Szikla állhatja útját (bocsi). A sztori főszereplője a Szent András-törésvonal, amely évente nagyjából öt centit mozdul el, most viszont sokkal virgoncabb lett és huncutsága miatt veszélybe kerül egy mentőhelikopter-pilóta, Ray (Dwayne Johnson) lánya (Alexandra Daddario) is, ezért hősünk San Fraciscóba indul, hogy megmentse gyermekét, miközben felhőkarcolók válnak a földdel egyenlővé, hatalmas tengerjárók köszönnek be a nagyvárosokba és a szerencsétlen Golden Gate híd ismét megszívja. A Törésvonal látványban nagyon ott van, így akik a szemüket szeretnék legeltetni a rombolás mértékén és nem mellesleg kedvelik a Sziklát, azok nyugodtan tegyenek vele egy próbát, a többieknek meg úgyis csak egy „meh” lesz a véleményük a trailer láttán.

(Érdekesség: Tudtátok, hogy Dwayne Johnson lehet a Nagy zűr kis Kínában remake főszereplője?)

Monsters – Sötét kontinens (Monsters: Dark Continent):

Öt éve alacsony költségvetésből és rengeteg odafigyeléssel készült egy sci-fi, amelyben az űrből érkezett szörnyhelyzetet követhettük figyelemmel egy amerikai újságírón és egy utazón keresztül. A tíz évvel később játszódó folytatásban azonban már jóval több a fertőzött terület és a hadsereg minden erejével próbál úrrá lenni a közel-keleti szörnyhelyzeten. Ha ismerős az elődöt készítő Gareth Edwards neve az nem véletlen, hiszen a Monsters sikere miatt ő kapta meg Godzillát egy film erejéig, amely bár a kritikusok szemében nem szerepelt túl jól, mégis a háromszorosát hozta vissza a büdzséjének, így megnyílt az út a 2010-es szörnyfilm folytatása előtt is. Ezt Gareth már nem rendezőként, csupán producerként támogatja és a stafétát az elsőfilmes Tom Green vette át tőle. A Monsters – Sötét kontinens számos műfaj keveréke lett, amiket összeadva az olykor nagyköltségvetésű produkciókat is megszégyenítő jelenetekkel és a jól kidolgozott szörnyekkel egy fogyasztható filmet kapunk, de sajnos mélyre kell ásnunk hozzá. Erősebb történettel, szakavatott kezekben egy olyan folytatást kaphattunk volna, amely köröket ver az elődre, ennek hiányában viszont csakis a szörnyfilmek elhivatott kedvelőinek ajánljuk és/vagy DVD-n.

(Érdekesség: Ha az Ara nevű szereplőt valahonnan nagyon ismerősnek találjátok, az nem véletlen: Sofia Boutella az idei év egyik legjobb filmjében, a Kingsman: A titkos szolgálatban gonoszkodott Samuel L. Jackson oldalán.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Jupiter felemelkedése (DVD, Blu-ray)
- Kódjátszma (DVD, Blu-ray)
- Foxcatcher (DVD, Blu-ray)
- Mancs (DVD)
- Asterix: Az istenek otthona (DVD)
- Szerelmes nővérek (DVD)
- Megmaradt Alice-nak (DVD, Blu-ray)
- Hazárdjáték (DVD, Blu-ray)
- Parkoló (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)