Hirdetés

GameStar Filmajánló - A legnagyobb showman, Bőrpofa és Tökéletes hang 3.

|

Filmrovatunk utolsó idei cikkében Hugh Jackman cirkuszt alapít, a texasi láncfűrészes visszatér, a Bellák újra énekelnek és Yorgos Lanthimos újabb szürreális filmmel jelentkezett.

Hirdetés

Az év legutolsó filmajánlóját azzal szeretnénk kezdeni, hogy megköszönjük nektek az egész éves figyelmeteket, azt meg külön, ha követitek filmes testvéroldalunkat, a Puliwoodot. Nincs is más hátra, mint hogy minőségi premierekben és sorozatokban bővelkedő új évet kívánjunk nektek!

Hirdetés

Idén is egy masszívabb kedvcsinálóval zárjuk az évet, az alábbi 30 perces videóban ugyanis számos 2018-as film előzetesét vágták össze, köztük a Tomb Raiderét, a Ready Player One-ét, a Bosszúállók: Végtelen háborúét, a Jurassic World: Bukott birodalomét és a Fekete Párducét. 

Mielőtt azonban átlépnénk a következő évbe, még az alábbi filmek kerülnek a mozikba:

A legnagyobb showman (The Greatest Showman)

Michael Gracey a 19. század legendás showmanjéről, P.T. Barnumról készítette el első önálló filmjét Jenny Bricks (Rio 2, A férfi fán terem) és Bill Condon (A szépség és a szörnyeteg, Mr. Holmes) forgatókönyve alapján, amelyben azt meséli el, hogy Barnum hogyan varázsolta el a közönséget egy rakás különleges ember összetrombitálásával. A főszerepet a zseniális Hugh Jackman vállalta el, aki már több musicalben is bizonyította énektehetségét, de nem vall szégyent a többi színész (Zac Efron, Zendaya) sem, ráadásul A legnagyobb showman dalait a Kaliforniai álom díjnyertes párosa, Benj Pasek és Justin Paul szerezték. A Puliwood kritikusát elvarázsolta a film, nektek is megérhet egy próbát. 

(Érdekesség: Hugh Jackman egy interjúban elárulta, hogy 2009 óta arról álmodik, hogy elkészüljön a film. Egyébként ez az első musicalje a 2012-es A nyomorultak óta.)

Tökéletes hang 3. (Pitch Perfect 3)

A 2012-ben magának szolid közönségsikert kiérdemlő Tökéletes hang, ha filmként nem is volt tökéletes, azért jó pár hangot sikerült eltalálnia, miként a folytatásnak is. A pénzügyi siker pedig hozta magával a harmadik részt, amelyben az előzőleg megkedvelt lányok lediplomáztak és kiléptek a nagybetűs életbe, ahol keserűen megtapasztalták, hogy az énektudás még nem jelent biztos állást. Persze egy hirtelen jött lehetőség egy tengerentúli turnéra újra összehozza őket, a csajok (Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld és a többiek) pedig ismét együtt énekelnek. Ha a korábbiakat szerettétek, talán ezt is fogjátok. 

(Érdekesség: Rebel Wilson elmondta, hogy nyitott lenne egy Hájas Amy spin-offra.)

Egy szent szarvas meggyilkolása (The Killing of a Sacred Deer)

Yorgos Lanthimos filmjei elég megosztóak, legutóbbi munkája, A homár például sokak szerint szörnyű, mások - például Cannes zsűrije is - remekműnek tartják. Nem lesz ez másképp  legújabb műve, az Egy szent szarvas meggyilkolása esetében sem, amelyhez Lanthimos hozta magával Colin Farrellt, aki egy Steve nevű karizmatikus sebészt alakít. A férfi életében váratlanul feltűnik egy tinédzser, akinek barátkozása és a orvoslás iránti érdeklődése rögtön értelmet nyer, amikor ismerteti bosszújának tervét és fenekestül felfordítja a család életét. A Puliwood kritikája dicséri a filmet, beleértve Farrell, valamint a többi szereplő (Nicole Kidman és a Dunkirkből is ismert Barry Keoghan) játékát is.  

(Érdekesség: Lanthimos A homár című filmjével két éve elnyerte a zsűri nagydíját Cannnes-ban.)

Bőrpofa (Leatherface)

A Bőrpofa azt meséli el, hogyan vált gátlástalan sorozatgyilkossá az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás hírhedt gonosza, ezt pedig nem finomkodva teszi, hiszen az Alexandre Bustillo - Julien Maury (A betolakodó, Halovány, ABCs of Death 2) páros rendezése a legmagasabb korhatárbesorolással került a hazai mozikba. Ha szeretitek a vértől csöpögő slasher horrorokat, akkor ez a film bizony pont nektek készült. 

(Érdekesség: Ez Tobe Hooper producer utolsó filmje. Hooper 2017. augusztus 26-án hunyt el.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten sajnos nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)