Hirdetés

GameStar Filmajánló - A múmia és Jupiter holdja

|

Brendan Fraser helyett most Tom Cruise fut a Múmia elől, miközben bemutatkozik a mozikban a következő ígéretes magyar film, egy Mundruczó Kornél által készített alkotás is.

Hirdetés

Ismét zajlott az élet Hollywoodban, van miről mesélni. Befejeződött például a The Predator forgatása; kiderült a Top Gun folytatásának címe; először jelent meg önálló kötetben Tolkien egyik legszebb története, a Beren and Lúthien; 2018-tól foroghat a Suicide Squad 2; Matthew Perry nem akarja, hogy újra összeálljanak a Jóbarátok; a Puliwood is ott volt Hans Zimmer koncertjén, érdemes elolvasni az élménybeszámolójukat. 

Hirdetés

Előzetesek terén is tudunk újat mutatni, hiszen valószínűleg még nem láttátok az igaz történeten alapuló Barry Seal: A beszállító (American Made) első trailerét, amelyben Tom Cruise drogfutárnak áll: 

És ha már Cruise, minő meglepetés, a héten éppen az ő új filmje a kiemelt darab: 

A múmia (The Mummy)

A Universal óriási univerzumépítési álmokat dédelget, amelyhez az első lépést a Tom Cruise nevével fémjelzett A múmia reboot jelenti (bár nem értjük, hogy miért nem a 2014-es Az ismeretlen Drakula). Ebben nem csupán egy újfajta múmiát ismertetnek meg a közönséggel Sofia Boutella (Kingsman) személyében, de bevezetik a majd más filmekben is beugró Dr. Jekyllt is Russell Crowe megformálásában. A rendezői feladatokat az az Alex Kurtzman látta el, aki kivette már a részét a Transformers, a Pókember és a Star Trek franchise-okból is, most azonban a kritikusok egyöntetű véleménye szerint igencsak mellényúlt és sikerült a már unalomig ismételt sablonokból összeállítani az új A múmiát, amely így egy lélek nélküli látványfilm lett. 

(Érdekesség: Az 1999-es A múmia főszerepére Tom Cruise is esélyes volt, végül azonban Stephen Sommers rendező Brendan Frasert választotta.)

Jupiter holdja

Mundruczó Kornél a Szelíd teremtés - A Frankenstein tervvel és a Fehér Istennel már bebizonyította, hogy tud valamit, és ahogy előző műveit, úgy Rév Marcell operatőrrel közösen készített legújabb alkotását, a Jupiter holdját is imádták Cannes-ban. A sztoriban Aryan, egy fiatal fiú próbál átmenekülni a határon, ám mikor már éppen sikerülne neki, meglövik. Nem sokkal később arra eszmél, hogy képes lebegni, amiben egy orvos hatalmas üzletet lát és annak fejében, hogy kvázi kihasználja őt, kimenekíti és útlevelet ajánl fel neki. Erős téma, erős képi megvalósítás, ezzel a tudattal üljetek be rá. 

(Érdekesség: A Jupiter holdjának az a Jed Kurzel szerezte a zenéjét, aki az Assassin's Creed filmnek is). 

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- LEGO Batman: A film (DVD, Blu-ray)
- A Kaptár - Utolsó fejezet (DVD, Blu-ray)
- A sötét ötven árnyalata (DVD, Blu-ray)
- Billy Lynn hosszú, félidei sétája (DVD, Blu-ray)
- Álmatlanság (DVD, Blu-ray)
- Tini Szuperhősök - Intergalaktikus Játékok (DVD)
- Barbie: Csillagok között (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)