Hirdetés

GameStar Filmajánló - A vihar magja, Lucy és Herkules: Feltámadás

|

Legutóbb panaszkodtunk az uborkaszezonra, most viszont épp az ellenkezője áll fenn: hat mozis és kilenc lemezes megjelenésről adhatunk számot - többek között a Need for Speed is köztük van.

Hirdetés

Nincs új a nap alatt Hollywoodban, ezúttal is csupa folytatással és reboottal voltak tele a hírek. A Con Air 2 például az űrben játszódhatna, befejeződött a Fantasztikus négyes reboot forgatása és a Kickboxer újragondolása is megkapta a maga szereplőgárdáját. Szerencsére nem vagyunk híján pozitívumoknak sem, a Nyolcadik utas: a Halál klasszikus a 35. születésnapja alkalmából limitáltan bár, de újra moziba kerül és a Dead Island halott filmváltozata is életre kelt (értitek).

Számos figyelemre érdemes trailer futott be az elmúlt hét során, mi mégis az Edgar Allan Poe egyik kisregényén alapuló thriller, a Stonehearst Asylum első előzetesét választottuk, amelyet a Gépész rendezője, Brad Anderson szállít nekünk olyan színészekkel körítve, mint Kate Beckinsale, Ben Kingsley, Michael Caine, Jim Sturgess és Brendan Gleeson. A korábban még Eliza Graves névre keresztelt projekt valamikor idén érkezik.

És hogy mi vár ránk a mozikban ezen a héten? Íme:

A vihar magja (Into the Storm):

Roland Emmerichen és az Asylum stúdión kívül nem sokan próbálkoznak manapság színtiszta katasztrófafilmekkel, de a Végső állomás 5 rendezője, Steven Quale a legmodernebb effekteket felhasználva most megpróbál rálicitálni a tornádófilmek talán legismertebbjére, a Twisterre. A vihar magja története az 1996-os filmhez hasonlóan szintén tornádóvadászokra összpontosít, akik átélik a „visszanyal a fagyi” effektust, hiszen nem tudják azt, amit mi: Hollywood tornádói a látványfilmek elemeivel felturbózva meglepő dolgokra képesek. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy egy butácska, légkönnyű szórakozásként mégis működő zúzdában miképpen birkózik meg CGI-szellőkkel a The Walking Dead sorozatból ismert Sarah Wayne Callies és a Hobbit filmek Thorinja, vagyis Richard Armitage, akkor bátran csücsüljetek be rá, viszont csak ennyit tud.

(Érdekesség: A CineStar exkluzív cikket hozott le A vihar magja hátteréről, érdemes utána olvasni.)

Lucy:

Fogalmunk sincs, hogy Luc Besson mit szedett a Lucy írásakor és rendezésekor, de a kritikusok egyöntetű véleménye alapján olyan tempót diktál végig a filmben, hogy Scarlett Johansson legyen a talpán, aki bírja. Márpedig a mutatós színésznő nem ijedt meg a szereptől. Hogy Bessonnak legyen oka szupernővé tenni, a történet szerint Scarlett karakterének testében a koreai gengszterek egy új szuperdrogot csempésztek, amely folyamatosan növeli az agyi kapacitását, ezáltal új képességekkel látva el a szöszit. A rendező visszanyúlva egészen pályája elejéig megpróbált a Nikitától kezdve Az ötödik elemig minden működő részecskét belepakolni a Lucy-ba, kiegészítve azt a kötelező látványelemekkel és Morgan Freeman tudományos álomfejtéseivel, hiszen a South Park óta tudjuk, hogy ha valamit nem Freeman magyaráz el, az nincs is normálisan elmagyarázva. Ha egy kicsit jobban összpontosítunk a hibákra, rájöhetünk, hogy számos sebből vérzik a projekt, viszont a Lucy korrekt akciófilm gyönyörű színésznővel és magával ragadó irammal, és csak ez számít.

(Érdekesség: Már készül a Last Vegas vígjáték folytatása, amelyben Morgan Freemanen kívül visszatér újra Robert De Niro, Michael Douglas és Kevin Kline is.)

A lázadás Kora: Michael Kohlhaas legendája (Michael Kohlhaas):

Heinrich von Kleist regénye, a Michael Kohlhaas több feldolgozást is megélt már, a színházakban rendszerint hatalmas sikere van, viszont a vásznon igazán még nem sikerült maradandót alkotni az adaptációival. Az áttörést valószínűleg nem A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája című film fogja elhozni nekünk: noha a főszereplő bőrébe bújó, Dánia fő exportcikkének számító Mads Mikkelsen játéka kifogástalan, az összkép mégis vontatott lett. Pedig a Luther Márton idején játszódó kétórás történelmi drámában az „egy kereskedő (Mikkelsen) két lovát igazságtalanul elveszi a helyi földesúr, aki képtelen belenyugodni ebbe és lázadást szít” szintű sztoriból többet is ki lehetett volna hozni, így viszont maximum DVD-n ajánljuk.

(Érdekesség: Mikkelsen egy interjúban elárulta, hogy az egyik legelképesztőbb jelenete az volt, melyben világra segített egy csikót. Élesben kellett megoldania, mivel értelemszerűen csak egyszer lehetett felvenni a jelenetet.)

A közös szenvedély (United Passions):

A cím alapján elsőre nem is gondolnánk, de Frédéric Auburtin francia drámája a FIFA megalapításáról szól, olyannyira, hogy maga a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség finanszírozta a létrejöttét. Tudtátok például, hogy az 1900-as évek elején néhány középkorú focirajongó szakember létrehozott egy szervezetet a sport felkarolása érdekében, majd körülbelül harminc évnyi szünet után beindult a biznisz? A rögtönzött történelmi lecke ellenére magáról a szervezetről nem tudunk meg annyit, amennyit szeretnénk, helyette a hatalmi harcokra fókuszál a cselekményszál, viszont azt sziklaszilárd zsenijű színészek hozzák (Gérard Depardieu, Sam Neill és Tim Roth), ami megér egy misét.

(Érdekesség: A közös szenvedély egyik főkaraktere Sepp Blatter, aki jelenleg is a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség főtitkára, a vásznon Tim Roth kelti életre.)

Herkules: Feltámadás (Hercules Reborn):

Az idei harmadik Herkules filmet (a Kellan Lutz-féle Herkulesről itt, a Dwayne Johnson nevével fémjelzett Herkulesről pedig itt olvashattok) ki más szállíthatná, mint a blockbusterek lekoppintásában világelsőnek tekinthető Asylum stúdió? A Herkules: Feltámadásról ennek fényében annyit érdemes tudni, hogy véletlenül sem mozikba való és DVD-n is csak alapos megfontolás után, saját felelősségre ajánljuk… mondjuk egy sör mellé a haverokkal pont elfér.

(Érdekesség: A film főszereplője, John Hennigan profi pankrátorként is tevékenykedik Amerikában, John Morrison néven ismerik a ringben.)

Csingiling és a kalóztündér (Tinker Bell and the Pirate Fairy):

A 2008-as Csingiling óta már az ötödik egészestés animációs filmet szállítja rendületlenül a Disney Pán Péter édes tündérlánykájáról a Csingiling és a kalóztündér képében. Ezúttal a kalózokkal próbálják megfűszerezni a már jól bejáratott koncepciót, a tét pedig újfent a világ megmentése, hősünknek muszáj visszaszereznie a kék tündérport a már megszokott látvánnyal körítve. A legifjabbaknak okozhat pár örömteli pillanatot, elvégre nekik készült, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint ezt lehetővé tenni.

(Érdekesség: Olyan szinkronhangokat sikerült megszerezni a meséhez, mint a Thor filmek Lokija, Tom Hiddleston vagy éppen Lucy Liu.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Need for Speed (DVD, Blu-ray)
- A beavatott (DVD)
- Noé (DVD, Blu-ray)
- Vágyak szerelmesei (DVD)
- Szabotázs (DVD)
- Mr. Peabody és Sherman kalandjai (DVD, Blu-ray)
- A lopás művészete (DVD)
- Vérkötelék (DVD)
- Az ártatlanság kora (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)