GameStar Filmajánló - A visszatérő, Steve Jobs és A fiú és a szörnyeteg

|

Az új év második hetében sem fogunk unatkozni, ugyanis most debütál Leonardo DiCaprio Oscar-esélyes bosszútörténete, Michael Fassbender pedig Steve Jobs bőrébe bújik.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés

Noha örülhetnénk annak, hogy George Miller csinálni akar egy filmet Furiosáról, hogy messze még a The Walking Dead sorozat vége, a Christopher Nolan-féle Dunkirk zeneszerzőjének, a Marvel's Most Wanted berendelésének, Hugh Laurie új sorozatának, a Batman: The Killing Joke újabb részleteinek, a Legendary Entertainment felvásárlásának, a Fekete Párduc film rendezőjének, a Creed 2 dátumának, az Attack on Titan második évadának, Jonah Hex visszatérésének vagy a Jóbarátok találkozásának, de Alan Rickman halála mindet beárnyékolja, egy valódi zsenit vesztettünk el személyében.

Az iránta érzett tiszteletből ezért aktuális filmajánlónkban egy róla készült rövid összeállítást szeretnénk megosztani a legnépszerűbb alkotásaiból válogatva, emlékezzetek velünk a jóra. 

Persze a szomorú esemény ellenére az élet megy tovább és a héten kerül mozikba a régóta várt A visszatérő, amely sokak szerint végre meghozhatja Leonardo DiCaprio számára a hőn áhított Oscar-díjat: 

A visszatérő (The Revenant):

Kritikánkban mindent leírtunk már, amit tudni érdemes a Birdman rendezőjének új filmjéről. Bizonyára tudjátok, hogy A visszatérő története az 1820-as években megtörtént eseten alapul, amelyben Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) prémvadászt majdnem megöli egy medve. Súlyos sérüléseit látva társai magára hagyják, viszont a férfi csodával határos módon túléli a dolgot és elindul revansot venni cserbenhagyóin. Emmanuel Lubezki gyönyörű képeivel és minőségi színészi játékkal megspékelt, naturalista bosszútörténet ez, amelyért Leonardo DiCaprót és Tom Hardyt Oscar-díjra is jelölték.

(Érdekesség: Ha kíváncsi vagy rá, hogy miken ment keresztül DiCaprio a forgatáson, mindenképpen olvasd el a nyilatkozatait.)

Steve Jobs:

Miután Ashton Kutcher a kísérteties hasonlóságnál többet nem tudott felmutatni legutóbb, most Michael Fassbenderen van a sor, hogy bizonyítson az Apple guru életrajzi filmjében. A mozi forgatókönyvét Aaron Sorkin (Social Network - A közösségi háló, Pénzcsináló, Híradósok) írja, a rendező pedig Danny Boyle (Gettómilliomos, Trainspotting, 28 nappal később). Az egyszerűen csak Steve Jobs névre hallgató film az Apple alapítójának életét mutatja be, mégpedig három korszakalkotó termék leleplezésén leleplezésén keresztül, Fassbender jutalomjátékát pedig a komikus szerepeiről ismert Seth Rogen egészíti ki Steve Wozniak bőrébe bújva. 

(Érdekesség: Még a valódi Steve Wozniak is dicsérte a filmet.)

A fiú és a szörnyeteg (The Boy and the Beast):

Talán nem hallottatok még Mamoru Hosodáról (Az idő fölött járó lány, Farkasgyermek), pedig világszerte a zseniális Hayao Miyazaki méltó utódjának tartják. Hosoda új animációs filmje, A fiú és a szörnyeteg egy fiatal fiúról szól, aki egyedül kóborol Tokió utcáin, mikor egy különös lénnyel hozza össze a sors. A medveszerű harcos egy párhuzamos világból érkezett, hogy egy tanítványt találjon magának. A fiú követi a mogorva szörnyeteget egy fantasztikus világba, hogy évek kitartó munkájával tanuljon tőle és végül a nyomdokaiba léphessen. Az animációs filmet fantasztikus látvány, értékes mondanivaló és finom humor jellemzi, mindenképp érdemes megnézni.

(Érdekesség: A fiú és a szörnyeteget hazájában már több mint hárommillióan látták!)

A kórus (Boychoir):

Hasonlóan a nagyszerű Whiplash-hez, A kórus is a zene egy szegmensét tárja elénk Dustin Hoffmannal az élen. A fiúkórusok életével foglalkozik, amely legalább olyan izgalmas dráma, mint Damien Chazelle feltörekvő jazz-dobosának története, viszont Francois Girard nem meghökkenteni akar minket, hanem tisztelegni a fiúkórusok teljesítménye előtt azzal, hogy egy zűrös kissrácból angyali énekhangot farag.

(Érdekesség: A kórus írója, Ben Ripley készítette a Forráskód forgatókönyvét és ő írja annak folytatásáét is.)

Az 5. hullám (The 5th Wave):

A fiatal felnőtteknek szóló könyvek virágkorukat élik, így elérkezett az idő, hogy Rick Yancey nagysikerű trilógiájának első könyvét is megfilmesítsék. A történet elég gyenge lábakon áll, mivel főleg olyan elemek alkotják, amiket már számos alkalommal láthattunk máshol. Az 5. hullám lényege az, hogy a Földet fokozatosan támadják meg az idegenek, négy nagyobb hullám már végzett az emberiség nagy részével és az ötödikre készülnek. Főhősnőnk, Cassie (Chloe Grace Moretz) pedig elindul, hogy még időben megmenthesse testvérét.

(Érdekesség: A Rossz szomszédság 2-ben Moretz ellen fog össze Zac Efron és Seth Rogen.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- G-Force - Rágcsávók (DVD)
- Kopp-Kopp (DVD)
- A szerencse forgandó (DVD)
- A sötétség kapui (DVD)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!