Hirdetés

GameStar Filmajánló - Egyenesen át, Tulipánláz és Salamon király kalandjai

|

Nem sűrűn fordul elő, hogy magyar animációs filmet láthatunk a mozikban, de a héten pont debütál egy ilyen, alternatívaként pedig beülhetünk egy thrillerre, egy romantikus drámára és egy romantikus vígjátékra is.

Hirdetés

A közelmúlt szokás szerint igencsak mozgalmas volt a filmiparban. A Fox vezérigazgatója például lehetségesnek tart egy Farkas rebootot, a Kingsman rendezője feltámasztaná a Fantasztikus Négyest, Gal Gadot egy magyar filmben szerepelhet, újabb szereplővel bővült a Legendás állatok és megfigyelésük 2., továbbá elképesztő összegből készülnek az Avatar folytatások. 

Hirdetés

A legnagyobb szenzációt mégsem ezek váltották ki az internet népéből, hanem az Ex Machina rendezőjének újdonsága, az Annihilation, avagy magyarul Expedíció első előzetese, amelyben Natalie Portmannek kell felfedeznie társaival együtt egy titokzatos, karanténnak nyilvánított területet. Erre a filmre bizony érdemes lesz odafigyelni! 

A szokásos trailer után nézzük az átlagosnak éppen nem mondható kínálatot: 

Egyenesen át (Flatliners)

Joel Schumacher nevét leginkább a Mindörökké Batmanről és a Batman és Robinról jegyezhette meg a filmvilág, pedig a 90-es években rendezett ő olyan feszült darabokat is, mint Az ügyfél, a Ha ölni kell és az Egyenesen át. Ez utóbbiban orvostan hallgatók a halál utáni létet firtatják, mégpedig úgy, hogy leállítják egymás szívét, majd újraélesztik egymást. Múltjukból felvillanó képek, gyermekkori rémálmok, általuk vagy éppen ellenük elkövetett bűnök jelennek meg, majd öltenek egyre inkább testet. Hollywood elérkezettnek látta az időt, hogy ezt is remake-elje, az újrázást Niels Arden Oplev (A tetovált lány) vezényelte le, de hiába szedett össze olyan neveket a stábba, mint Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev és Kiefer Sutherland, a kritikusok szerint csúnyán mellé lőtt a projekttel. 

(Érdekesség: Kiefer Sutherland már az eredeti filmben is játszott.)

Tulipánláz (Tulip Fever)

Deborah Moggach azonos című regényéből Justin Chadwick (A másik Boleyn lány, Mandela: Hosszú út a szabadságig) faragott filmet, a főbb szerepeket pedig napjaink két feltörekvő színészére, Dane DeHaanre és Alicia Vikanderre osztotta (míg a mellékszerepekben felbukkan többek között Judi Dench, Christoph Waltz és Zach Galifianakis is). A történet az 1630-as évek Amszterdamjában játszódik, amikor a fiatal és szegény Sophia (Vikander) hozzámegy feleségül egy jóval idősebb és vagyonosabb kereskedőhöz (Waltz). Jan Van Loos, az ifjú festőművész felkérést kap, hogy fesse meg a portréjukat, de hamarosan szenvedélyes viszonyba bonyolódik Juliával. Ennyiből már ki is található minden. 

(Érdekesség: A film munkálatai már 2004-ben megkezdődtek. Az eredeti tervek szerint a rendezői széket John Madden foglalta volna el, míg a főszerepeket Jude Law és Keira Knightley játszották volna.)

Salamon király kalandjai (Being Solomon)

A magyar Cinamon Studio és az izraeli Eden Productions gondozásában készült Salamon király kalandjai c. animációs filmet a belga Albert Hanan Kaminski (Babar: Az elefántok királya, Pettson és Findus: A rakétás macska) rendezte meg a József Attila-díjas Böszörményi Gyula közreműködésével íródott forgatókönyvből. A sztori Salamon király felnőtt férfivé válását meséli el, miközben bemutat különböző kultúrákat Európából, Afrikából és Ázsiából is. Különleges, hiánypótló alkotás, üljetek be rá, ha tehetitek. 

(Érdekesség: A film költségvetése közel 640 millió forint volt, amelyhez a Filmalap 200 millióval járult hozzá.)

New York-i afférok (The Only Living Boy in New York)

Bár A csodálatos Pókember részekben is volt potenciál, Marc Webb már többször is bizonyította, hogy igazán a kisebb költségvetésű, érzelmesebb filmekben van otthon, mint amilyen az 500 nap nyár vagy a nemrég megjelent A tehetség is. Legújabb romantikus vígjátékában, a New York-i afférokban minden a feje tetejére áll: Thomas Webb (Callum Turner) úgy gondolja, hogy tökéletes házasság a szüleié (Pierce Brosnan és Cynthia Nixon), ám mikor elköltözik tőlük New Yorkba és megismerkedik egy alkoholista íróval (Jeff Bridges), arra is rádöbben, hogy apja csalja anyját egy fiatalabb nővel (Kate Beckinsale). Csakhogy amikor kémkedni kezd utánuk, úgy alakul, hogy ő maga is lefekszik a szeretővel. Innentől kezdve pedig elszabadul minden. Tipikus egyszer nézős, hamar elfelejtős darab. 

(Érdekesség: A film címét egy Paul Simon dalból kölcsönözték az alkotók.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (DVD, Blu-ray)
- Wonder Woman (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)