Hirdetés

GameStar Filmajánló - Elit játszma, Insidious: Az utolsó kulcs és Apavadászat

|

2018 első filmajánlóját egy pókerhercegnővel, egy démoni horrorral, egy tucatvígjátékkal és egy Harry Dean Stanton egyik utolsó filmjével nyitjuk.

Hirdetés

Alig telt el pár nap 2018-ból, mégis történtek érdekességek Hollywoodban. A következő Cloverfield premierjét például eltolták, új Dragon Ball filmet kapunk idén, kiderült, hogy a Dunkirk némafilmként is működik és úgy tűnik, hogy befellegzett az Alien: Covenant folytatásának. A Puliwood is nagyon aktív volt, összehoztak egy 2017 felfedezettjei cikket, valamint elindították saját díjátadójukat, 22 kategóriában szavazhattok a filmekre.

Hirdetés

Ritkán mutatunk sorozathoz készült előzetest, viszont a Netflix egyik újdonságát, a The End of the F***ing Worldöt muszáj megnéznetek, olyan, mintha a Dexter eredetszériát kapna. 

A sorozatot ráadásul már január 5-től megnézhetitek a Netflixen, de előtte még mozikba kerül az alábbi négy film: 

Elit játszma (Molly's Game)

A Social Network - A közösségi háló, a Híradósok és Az elnök emberei írója, Aaron Sorkin rendezőként debütál egy igaz történeten alapuló pókersztorival, az Elit játszmával, amelyben Molly Bloom, a pókerhercegnő sorsát ismerhetjük meg olyan nagyágyúk tolmácsolásában, mint a címszereplőt alakító Jessica Chastain, Idris Elba vagy éppen Kevin Costner. Mollyt pár évvel ezelőtt - több vádlottal egyetemben - letartóztatták illegális pókerpartik és fogadások szervezéséért, amelyeken állítólag megfordultak ismert filmsztárok, Wall Street-i nagykutyák és híres sportolók is. A kritikusok többsége szerint az Elit játszma remek film lett, így mi sem mondhatunk mást, minthogy üljetek be rá. 

(Érdekesség: Mivel szövetségi bűntényt követett el, Molly Bloom nem tehette be a lábát Kanadába, azonban a világpremier idején 48 órára felfüggesztették a tilalmat, hogy ő is részt vehessen a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.)

Insidious: Az utolsó kulcs (Insidious: Chapter 4)

Folytatódik az Insidious széria, immáron a negyedik résszel, amelyet nem James Wan készít (persze megmaradt azért producernek), a rendezést a horror-vígjátékokat jegyző Adam Robitelre bízták, míg a forgatókönyvet az előző két fejezetet író Leigh Whannell jegyzi. De bárcsak ne tette volna, legalábbis az első vélemények alapján nagyon felesleges volt már folytatni a franchise-t és a paranormális ügyeket vizsgáló médium, Elise Rainier (Lyn Shaye) történetét - a legtöbb kritika nagyon erőltetettnek érzi. Aki nagyon vágyik már egy horrorra és minden korábbit látott, az tehet vele egy próbát, de inkább csak otthon. 

(Érdekesség: Ethan Hawke visszautasította az első Insidious főszerepét.)

Apavadászat (Father Figures)

Nem akármilyen stábot rántott össze az Apavadászathoz a Warner Bros.: a Másnaposok-trilógia operatőrének rendezői debütálásában Ed Helms és Owen Wilson próbálnak szórakoztatni minket Glenn Close-zal, Ving Rhames-szel és J.K. Simmons-szal kiegészülve. Kár, hogy a film nem tudta levedleni magáról a hollywoodi futószalagon gyártott vígjátékok stílusát és hibáit, így olyan lett, mint a gyorséttermi kaja: hamar felejthető. 

(Érdekesség: Az eredeti tervek szerint a filmet már 2016. novemberében bemutatták volna, de a stúdió kétszer is elhalasztotta a premiert.)

Lucky

Noha nem a Lucky lesz a tavaly elhunyt Harry Dean Stanton utolsó filmje, az utolsó főszerepe viszont egészen biztos, ugyanis ő alakítja a címszereplő Lucky-t, a kilencvenegy éves, ateista öregembert, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik a függetlenségéhez. Viszont valami megváltozik. Statonnak ráadásul nem kisebb név asszisztál a vásznon, mint a Twin Peaks atyja, David Lynch, szóval ezt a drámát érdemes látni a zsáner kedvelőinek.

(Érdekesség: Rengeteg díjjal jutalmazták a filmet, többek között a Gotham Awardson, a Haifa Nemzetközi Filmfesztiválon, a Locarno Nemzetközi Filmfesztiválon és a Hamburg Filmfesztiválon is.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Sajnos nincs a héten új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)