Hirdetés

GameStar Filmajánló - Hupikék törpikék 2, Byzantium és Pain & Gain

|

Ismét új hét a mozikban, ezúttal is lesz miből csemegézni, a GameStar pedig segít a választásban.

Hirdetés

Míg minket a hőség kínoz, addig Hollywoodban zajlik az élet. A Disney például bejelentette, hogy John Williams komponálja a Star Wars VII dallamait is, Johnny Depp a visszavonulását tervezgeti, feldolgozást szeretnének készíteni a Pillangó-hatásból, illetve Vin Diesel a xXx 3 elkészítésére célozgatott.

A hírek mellett vadonatúj előzetessel is gazdagodtunk, a Keanu Reeves főszereplésével készült 47 Ronin kapta meg az első mozgóképét. A feldolgozás fantasy elemekkel keveri a már jól ismert szamurájos témát, remélhetőleg nem fogunk benne csalódni a december 26-ra tervezett megjelenésekor.

A heti felhozatalban akadnak ígéretes és kevésbé ígéretes alkotások is, ezeket mutatjuk be most röviden:

Hupikék törpikék 2 (The Smurfs 2):

Felfoghatatlan, hogy egy olyan remek karakterszínész, mint Neil Patrick Harris (vagy éppen Hank Azaria és Brendan Gleeson), milyen indíttatásból mondott igent a Hupikék törpikék 2 (The Smurfs 2) nevezetű förmedvény egyik szerepére. Már a legelső epizód is bűntett volt az emberiség és azon nézők ellen, akik a Hanna-Barbera által készített változaton nőttek fel, a folytatás pedig ennél is kevesebbet ígér néhány új lény bevezetésével. Raja Gosnell rendező a jelenlegi trendek láncos kutyája, de az, hogy valaki jóváhagyta a Hupikék törpikék 2 vagy akár a Nagyfiúk 2 mozikba kerülését, abszolút érthetetlen. A 3D-s animáció minden téren minősíthetetlen, messziről érdemes elkerülni, a gyermekek számára pedig kifejezetten káros lehet.

(Érdekesség: a film egyik jelenetében Hókuszpók tabletet használva tervezgeti a törpök elleni gonosz tervét. Hívjátok a mentőt, azt hiszem szörnyet halt a gyermekkorom.)

Byzantium:

Emlékeztek még az 1994-es Interjú a vámpírral című mozira, amelyben többek között Brad Pitt és Tom Cruise is vérszívót alakítottak? Neil Jordan most elkészítette a film női változatát a Byzantium képében, amelyben két vámpír, egy anya (Gemma Arterton) és lánya (Saoirse Ronan) magukat testvéreknek kiadva menekülnek az őket üldözők elől, majd szokás szerint jön a csavar: a fiatalabbik lány megismerkedik egy fiúval. A hasonló koncepció ellenére a Byzantium a nyomába sem érhet az 1994-es klasszikusnak, a gyenge forgatókönyv miatt a vámpírok sorsa kevésbé érdekes, mint egy kékre festett csattogós lepke, de néhány jelenet meglepően nézhető, ráadásul Saoirse Ronan is jól hozza a karakterét, tehát egy próbát lehet vele tenni, ha épp nincs más program.

(Érdekesség: Gemma Arterton nemrég azt nyilatkozta, hogy elhunyt nagymamája őrangyalként vigyáz rá és jeleket küld neki többek között azzal kapcsolatban, hogy milyen filmszerepeket fogadjon el. Esetleg egy Perzsia hercege folytatás, kedves mama?)

Pain & Gain: 

Michael Bay alacsony költségvetésű filmje csak egy az ördöggel kötött alku miatt készülhetett el. Megegyezett a nagy tesóval, hogy ha elkészíti a Transformers 4-et, akkor leforgathatja a Pain & Gain című fekete komédiát. A Pain & Gain valóban megtörtént eseményekből merít, a kilencvenes évek közepén ugyanis egy testépítőkből álló trió bűncselekmény-sorozatot indított el, amelynek több áldozata és károsultja is volt. A film írói a humor miatt ferdítettek kicsit a valóságon, ráadásul egy nagy adag iróniával is megfűszerezték, amellyel többek között az amerikai álmot is kifigurázzák. Bay stílusjegyei azonnal felismerhetőek (sok a robbanás), a főszereplőket alakító színészeket (leginkább Dwayne Johnson és Mark Wahlberg) nem egy szeméttelepről húzták elő, a zenék ütősek; minden adott ahhoz, hogy ne unatkozz, ha jegyet váltasz rá. De csak egyszer fogod megnézni.

(Érdekesség: kevesen tudják, de az 90-es években történt eseményeknek – amelyeket a film feldolgoz – magyar áldozatai is voltak.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)