Hirdetés

GameStar Filmajánló - Időről-időre, Itt a vége, Machete gyilkol, Paranoia és Turbó

|

Az ősz talán legerősebb felhozatalával találkozhatunk a héten a mozikban, mi pedig segítünk a választásban.

Hirdetés

Kezdjük pár pletykával. Kiderült pár dolog a Fantasztikus Négyes reboot castingjáról, bejelentették, hogy elkészül a Star Wars –A klónok háborúja sorozat utolsó évada és befutottak a 22 Jump Street forgatási képei is.

Paródiából sosem elég. Valahogy így gondolkozhattak a Starving Games készítői is, a film ugyanis Az éhezők viadalát és egyúttal sok más sikerfilmet (például a Bosszúállók vagy az Avatar) parodizálja. Hozzánk valószínűleg csak DVD-n jön.

Szerencsére a heti felhozatal tele van jobbnál-jobb alkotásokkal, nézzük a választékot:

Machete gyilkol (Machete Kills):

Robert Rodriguez agymenése már másodszorra támadja be a mozikat. Adott egy badass főhős, rengeteg dögös hölgy, valamint jó pár ismert színész (Mel Gibson, Antonio Banderas vagy Cuba Gooding Jr) a stábban és persze azok a nem ritkán groteszk poénok, amik Machete (Danny Trejo) karakteréhez legalább annyira passzolnak, mint Charlie Sheen-hez az elnöki poszt, merthogy a sztori szerint ő az Egyesült Államok első számú embere. A többi a trailerből kiderül. Aki az első részt szerette, azonnal menjen moziba (na jó, várja meg a csütörtöki premiert), de a katarzist, valódi sztorit és morális értékeket keresők klubja nem itt van

(Érdekesség: Antonio Banderas és Mel Gibson A feláldozhatók 3-ban is együtt szerepelnek, ahol Gibson ismét egy főellenséget alakít.)

Időről-Időre (About Time):

Az angol romantikus vígjátékok nagymestere, Richard Curtis (Sztárom a párom, Igazából szerelem) hamarosan visszavonul. Utolsó filmje, az Időről-időre ehhez mérten méltó búcsúzás a rendezőtől és egyben egy olyan időt álló darab, amelyben valódi érzelmek jelennek meg, hiszen Curtis abban az időszakban készítette a forgatókönyvet, mikor mindkét szülőjét elvesztette. Ennél fogva az időutazásra képes fiú (Domhnall Gleeson) története és az őt támogató apa kapcsolata meglehetősen erősre sikerült, talán a film legfontosabb, legszebb része. Az Időről-időre a remek színészek (Bill Nighy, Rachel McAdams) és a mélyebb mondanivaló miatt olyan sírva nevetős darab, amit látni kell.

(Érdekesség: Brendan Gleeson fia, Domhnall Gleeson most először kap komolyabb szerepet, és elég jól veszi az akadályokat.)

Itt a vége (This is the End):

Seth Rogen eljutott arra a szintre, mikor saját magát alakíthatja egy vígjátékban, ahogyan szintén komikus kollégái is. Az Itt a vége lényegében egy apokaliptikus marhulás (levédetve!), amely egy percig sem veszi komolyan magát, viszont csak az fogja igazán értékelni a poénok nagy részét, akik Rogen eddigi filmjeire is vevők voltak, azok viszont remekül szórakoznak majd. Akad itt minden egy másfél órányi mókázáshoz, például Hermione baltával, James Franco nagy becsben tartott Milky Way szelete, Scott Pilgrim beszívása vagy a lószerszámmal rendelkező démonok. Haveri társaságoknak kötelező darab, de egyébként is ajánlott.

(Érdekesség: A vígjátékban olyan sztárok tűnnek még fel, mint Jason Segel az Így jártam anyátokkal sorozatból, Rihanna vagy David Krumholtz a Gyilkos számokból, ráadásul a film kedvéért újra összeállt egy régi fiúbanda is.)

Paranoia:

A 21 – Last Vegas ostroma alkotójának új thrillerében Thor öccse, Liam Hemsworth egy ambiciózus technikust alakít egy óriás vállalatnál, azonban egy nap költséges hibát vét, így a kegyetlen főnöke, Nicholas Wyatt (Gary Oldman) megzsarolja, hogy menjen át a rivális céghez kémkedni, amelynek Wyatt egykori mentora a vezére, akit a tar kopasz Harrison Ford játszik. A Joseph Finder azonos című regénye alapján készült Paranoia az első vélemények alapján egy lerágott csontokból épült átlagthrillernek ígérkezik, de az olyan nagyágyúk, mint Ford és Oldman nézhetővé teszik az alkotást. Egy esélyt megérdemel.

(Érdekesség: Harrison Ford azt nyilatkozta a napokban, hogy szívesen folytatná a Szárnyas fejvadász című sci-fit, erről már tárgyalt is Ridley Scott rendezővel, de konkrétumok nincsenek még.)

Turbó (Turbo):

A MadagaszKarácsony készítője ledirigálhatta első önálló 3D-s animációs filmjét, a Turbót, ami egy olyan kerti csigáról szól, akinek az az álma, hogy autóversenyt nyerjen és egy furcsa baleset következtében esélyt kap a megvalósítására. A DreamWorks vadonatúj meséje a magával ragadó látványvilág mellett ismét rendelkezik egy olyan már-már klisés üzenettel, amely arra sarkallja a fiatalokat, hogy ne adják fel álmaikat, hiszen kellő kitartással képesek lehetnek megvalósítani azokat. A Turbó története kicsik és nagyok számára is élvezetes lehet, érdemes családosan megnézni.

(Érdekesség: Rohamosan csökken a 3D népszerűsége külföldön, például a Turbó eddig elért amerikai bevételének mindössze 25%-a származott csak a 3D-s vetítésekből.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Olyan korongokra számíthatunk a héten, mint a Sötétségben - Star Trek (DVD, Blu-ray), a Croodék (DVD, Blu-ray), a Szemfényvesztők (DVD, Blu-ray), a Gyakornokok (DVD, Blu-ray), a Halálhegy: A Djatlov-rejtély (DVD), A kolónia (DVD) vagy éppen a Piszkos melók (DVD).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)