Hirdetés

GameStar Filmajánló - Jumanji: Vár a dzsungel, Ferdinánd és 24 óra a halálig

|

Az ünnepek előtti utolsó premiernapon a mozikba kerül az új Jumanji film, Ethan Hawke akciózása, az Életrevalókból is ismert Omar Sy romantikus vígjátéka és egy kedves animációs film egy bikáról. Lesz mit nézni.

Hirdetés

Arról szólnak a hírek manapság Hollywoodban, hogy a Disney-t nem érdeklik a nézői reakciók a Star Wars: Az utolsó Jedik kapcsán, Stan Lee nyilatkozott a Disney-20th Century Fox üzletről, rendezőket kapott a 48 óra remake, hazánkban is megjelenik a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény és Mark Wahlberg lett az idei év leginkább túlfizetett színésze. 

Hirdetés

Az elmúlt napokban számos trailer is befutott néhány régóta várt filmmel kapcsolatban, ezek közül a Peter Jackson produceri felügyeletével készült könyvadaptációt, a Ragadozó városokat emelnénk ki, ez talán kevesebb figyelmet kapott, viszont izgalmas történetet mutat be, ugyanis a címet szó szerint kell érteni. Nézzétek meg a videót, megértitek. 

Persze 2017 hátralévő napjaiban sem állnak majd üresen a mozik, a korábban megjelent címek mellett mától négy új film várja, hogy beüljünk rá. Mutatjuk az ünnepi kínálatot:

Jumanji: Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle)

Valljuk be őszintén, senki nem számított arra, hogy a Szexvideó és a Rossz tanár rendezője, Jake Kasdan bármikor a jövőben ezeknél minőségibb vígjátékot fog majd készíteni, de a pár apró utalással az eredeti film előtt is tisztelgő Jumanji: Vár a dzsungel bizony kellemes meglepetésnek bizonyult a kritikusok többsége szerint. Kasdanék a társasjátékot átalakították videojátékká, amely beszippant négy tinédzsert egy-egy avatar formájában, akiket Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart és Karen Gillan alakítanak. Az új Jumanji humora szinte végig nagyon klappol és bár nem újítja meg a műfajt, mégis szórakoztató tud lenni, így a Puliwood kritikája szerint remek program lehet a családnak az ünnepek alatt. 

(Érdekesség: Dwayne Johnson azt nyilatkozta a Variety magazinnak, hogy legkorábban 2024-ben szeretne jelentkezni az amerikai elnöki posztra.)

Ferdinánd (Ferdinand)

A Jégkorszak szériát is jegyző Blue Sky Studios talán az eddigi legszerethetőbb animációs filmjét készítette el a Ferdinánd képében, köszönhetően a főszereplőnek, a barátságos bikának, aki Munro Leaf és Robert Lawson mesekönyvéből ugrott fel a vászonra (eredetiben John Cena zseniális szinkronjával), hogy Carlos Saldanha (Jégkorszak 2-3, Rio 1-2) vezényletével példakép legyen mindenki számára. Ferdinánd ugyanis a legkevésbé sem akar harci bika lenni, mint társai, mivel odáig van a virágokért. Tudja, hogy ő más, mint a többiek és hiába akarja a környezete megváltoztatni, nem is próbál meg másmilyen lenni. Persze a mesében számos bonyodalom vár rá emiatt, viszont éppen ezért olyan szerethető, tanulságos és izgalmas a koncepció, amit nagyon ajánlunk a gyerekeknek vagy akik voltak valamikor gyerekek. Tehát mindenkinek. 

(Érdekesség: A Disney Ferdinand the Bull címmel 1938-ban már kiadott egy animációs rövidfilmet, mely ugyanazon a könyvön alapult, mint ez a film.)

24 óra a halálig (24 Hours to Live)

Ethan Hawke megpróbált Liam Neeson és Keanu Reeves nyomdokaiba lépni a kimondhatatlan nevű Brian Smrz (Hős kerestetik) rendező új akciófilmjében, de ami előbbi kettőnek összejött, az neki már kevésbé. A 24 óra a halálig nem kicsit identitászavaros, hiszen nem csak a golyókat lövi tucatszámra, hanem a kliséket is, amely már a 90'-es években is ciki lett volna, hát még most. Mintha a John Wicket, a Lopott időt és még néhány filmet kereszteztek volna, majd megfűszerezték az elegyet olyan színészekkel, mint Hawke, Rutger Hauer és a Trónok harcából ismert Liam Cunningham. A 24 óra a halálig azonban néhány klassz jelenettől és monológtól eltekintve nem lett szórakoztató, a Puliwood ki is fejti nektek, hogy miért. 

(Érdekesség: Amikor az Időhurok c. film nyolcadik percében Ethan Hawke ránéz az órájára, a színész születésnapja látható rajta).

Doktor Knock (Knock)

Az Életrevalók sztárja már a Samba és a Derült égből apu filmekben is bizonyította tehetségét, amit újfent megmutathat nekünk egy direkt köré írt, különleges sztoriban. Az ötvenes években játszódó Doktor Knockban ugyanis egy szélhámost alakít, aki egy francia hegyi faluba költözve orvosnak adja ki magát és karizmájának köszönhetően pillanatok alatt megkedvelteti magát a helyiekkel. A férfi még az egészségeseknek is egzotikus betegségeket talál ki, azonban minden megváltozik, mikor összetalálkozik egy vonzó nővel. Ha szerettétek Sy korábbi alakításait, akkor bizonyára ezt is szeretni fogjátok. 

(Érdekesség: Omar Sy történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A héten nincs új megjelenés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)