Hirdetés

GameStar Filmajánló - Kincsem és Némaság

|

Két teljesen eltérő stílusú filmre válthattok jegyet a héten, és ha ránk hallgattok, akkor Martin Scorsese sokat dicsért drámájára, valamint a legújabb nagyszabású magyar kalandfilmre is befizettek. A Doctor Strange DVD-ről már nem is beszélve.

Hirdetés

Odakint már-már tavaszias idő fogadja az érdeklődőket, a monitor előtt viszont olyan hírekről olvashattok, mint hogy Ridley Scott elkészítené a Gladiátor 2-t, Matthew Vaughn rendezhetné Az acélember 2-t, nyártól foroghat a Legendás állatok és megfigyelésük folytatása, forgatókönyvírót kapott a Suicide Squad második része, más befejezést kaphatott volna a Logan, tolódik a The Batman forgatása és jön a Légió 2. évada. 

Eközben a Pixar ismét egy eredeti ötletből készít filmet, méghozzá a Toy Story 3 rendezőjének tolmácsolásában. Ez lesz a Coco című animációs csoda: 

Mielőtt azonban túlságosan is leragadnánk a meséknél, térjünk át inkább két teljesen másik, a héten különösen aktuálissá váló témára: a lovakra és a hitre. 

Kincsem

Már nagyon érett, hogy egy honi készítésű, nagyszabású történelmi kalandfilmet láthassunk a mozivásznakon, és most eljött ez a pillanat, méghozzá a Valami Amerika rendezőjének irányítása alatt. Blaskovics Ernő (Nagy Ervin) a szabadságharc után kicsapongó életet folytat, azonban sikerül megszereznie Kincsemet, a csodalovat, akivel visszavághat régi sérelmeiért. A Puliwood kritikája szerint ez egy remek karakterekkel és magával ragadó történetmeséléssel bíró izgalmas kalandfilm, így a Kincsem megérdemel egy esélyt. 

(Érdekesség: A filmben összesen 97 ló látható.)

Némaság (Silence)

A könnyedség mellé érkezzen egy kis tömény történelem, méghozzá Martin Scorsese 20 éve dédelgetett filmtervének a képében, amelyben hitről, vallásról és önfeladásról regél. Két jezsuita lelkész (Andrew Garfield és Adam Driver) érkezik a 17. századi, elszeparált Japánba, hogy megtalálják egykori mesterüket (Liam Neeson), azonban mindez kemény testi és lelki próbák elé állítja őket. A Némaság kemény vallásos témája sokak gyomrát képes megfeküdni, de ha képesek vagyunk mindentől elvonatkoztatni és feltételek nélkül átadni magunkat Scorsese mesélésének, akkor maradandó élményben lehet részünk. 

(Érdekesség: Adam Driver 22,5 kilogrammot fogyott le a szerep kedvéért, ennek 60%-át a forgatás előtt, a többit azalatt.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- Doctor Strange (DVD, Blu-ray)
- Trollok (DVD, Blu-ray)
- Egy nemzet születése (DVD, Blu-ray)
- Az utolsó emberig (DVD)
- A lány a vonaton (DVD)
- A Grincs (DVD, Blu-ray)
- Ez történt egy éjszaka (Blu-ray)
- Dundee őrnagy (Blu-ray)
- A rakparton (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)