Hirdetés

GameStar Filmajánló - Kolibri kód, Mellékhatások és Gingerclown 3D

|

Ezen a héten négy filmet fedezhettek fel a moziműsorban, mi pedig próbálunk segíteni a választásban.

Hirdetés

A közelmúlt történései tőmondatokban: Todd Philips, a Másnaposok-trilógia rendezője a fél világot sokkolta kijelentésével, miszerint első körben Jake Gyllenhaal és Jack Black került szóba a Zach Galifinakais által játszott Alan helyére. Klasszisokkal nagyobb visszhangot váltott ki a rajongókból a Fantasztikus Négyes reboot lehetséges szereplőválasztása, ugyanis Az erő krónikája egyik főszereplőjét, Michael B. Jordan-t pletykálták Fáklya szerepére. A fekete bőrű színész kiválasztása még nincs megerősítve, de ez egészen új színben tünteti fel az eddig ismert karaktert (gúny).

Egyébként is zajlik az élet a filmiparban. Bemutatták például a Jurassic Park 4 legelső képét, ami alapján kiderült, hogy a széria visszatér az első rész helyszínére, a Nublar szigetre. Mindezek mellett megerősítették a Sötét Zsaruk 4-et is, de arról már nem nyilatkoztak, hogy a Men in Black 3 szereplőgárdája visszatér-e. A pozitív hírekkel szemben a „heti vesztes” címét nagy eséllyel a Titánok haragja folytatása érdemelné ki, amely a főszereplőt alakító Sam Worthington szerint szimplán nem lesz.

Megtudtuk azt is, hogy a Bosszúállók 2 után elkészíthetik a várva-várt Doctor Strange mozit. A varázslónál valamivel többen aggódtak a Szellemlovas sorsáért, ő köszöni szépen jól van, mivel már hivatalosan is visszatért a Marvel kötelékébe. Szintén újdonság, hogy a Star Trek 3-ban már akár a klingonok törhetnek borsot Kirk kapitányék orra alá, de előtte még Benedict Cumberbatch karakterével gyűlhet meg a Sötétségben – Star Trek legénységének baja, május 16-tól a hazai mozikban is.

A 2009-es Star Trek folytatása hozza a kötelezőt, ahogyan Jason Statham legújabb filmje sem okoz majd csalódást az akciófilmek kedvelőinek. Nézzük az aktuális kínálatot:

Kolibri kód (Hummingbird)

Jason Statham óramű pontossággal jelentkezik évente megszokott stílusú filmjeivel, a legtöbb kritika épp az akció műfajban való leragadása miatt éri.  Ami azt illeti, a kemény pofonokat osztogató, golyókat szóró, sziklaszilárd macsó megszemélyesítése remekül megy neki, de az is érdekes, ha megpróbálja kibővíteni színészi eszköztárát, mint a héten debütáló Kolibri kód esetében is. Az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek forgatókönyvírója, Steven Knight rendezői debütálásában azt szerette volna bizonyítani, hogy a színész képes egy akciójeleneteket is tartalmazó drámában helyt állni, amit többé-kevésbé sikerült is összehozniuk. Meglepő módon az első kritikusi vélemények alapján a film korrekt iparos munka lett, amelyben Jason Statham egy katonából lett hajléktalant alakít, aki hajléktalan pozícióból egészen egy kínai gengszterfőnök végrehajtójáig küzdi fel magát és néha még hajat is növeszt (na ez új). Elsősorban Statham-fanoknak érdemes beülni rá, de könnyed kikapcsolódásnak simán megteszi.

 

(Érdekesség: Bár még csak a Halálos Iramban 6 május végi premierjét várjuk, a Universal már a jövőre érkező folytatást tervezi, amelyre az eddigi nehézfiúk mellé maga Statham is aláírt.)

Melllékhatások (Side Effects)

Channing Tatum azon színészek népes táborát gyarapítja, akiket egyfajta aduászként használ Hollywood. Steven Soderbergh sem hagyhatta ki a lehetőséget, mivel A bűn hálójában már együtt dolgoztak, tudta, mit várhat a színésztől. Legújabb közös filmjükben, a Mellékhatásokban Tatum egy férjet alakít, aki hosszú évek múltán kijön a börtönből és ezt a felesége (Rooney Mara) nehezen viseli, ezért depressziós lesz, melyre újfajta tablettákat ír fel az orvosa (Jude Law), amelyek durva mellékhatásokkal járnak. Soderbergh a játékidő utolsó percéig szeret csavarokat alkalmazni, a Mellékhatások forgatókönyvében is akad bőven fordulat, ami korábbi nyilatkozatai alapján könnyen az utolsó rendezése lehet, mivel 50 évesen vissza szeretne vonulni. A 2010-es Fertőzés stábjával (kivéve a színészek nagy részét) forgatott thriller nem váltja meg a világot, de igazi csemege lehet a heti felhozatalban, persze csak akkor, ha valakit nem zavar a nyomasztó légkör.

 

(Érdekesség: Nemrég érkezett a hír, hogy Channing Tatum és Joseph Gordon-Levitt megörökli Marlon Brando és Frank Sinatra egykori szerepeit, ugyanis aláírtak a Macsók és macák vígjáték feldolgozására. Az eredeti filmet 4 Oscar-díjra jelölték, vajon az újnak mennyit sikerül összeszednie?)

Gingerclown 3D

Mindig szívmelengető érzés egy olyan világpiacot megcélzó projektről beszélni, amit egy magyarnak köszönhetünk, még ha a minőség sok esetben el is marad a várttól. Ezúttal Hatvani Balázs rendező próbálja bizonyítani tehetségét a Gingerclown 3D című horror-vígjátékkal, amelyhez olyan sztárokat sikerült megnyernie, mint Tim Curry, Lance Henriksen, Sean Young vagy Brad Dourif. A koncepciót állítólag a nyolcvanas évek bábukat mozgató szörnyfilmjei ihlették, a helyszínhez pedig egy vidámparkot használtak, amelyben egy fiú és egy lány éjszakai találkáját törik félbe a helyet uraló rémségek. Remélhetőleg Hatvani Balázs első nagyjátékfilmje tud élni a műfajban rejtőző potenciállal. A Gingerclown 3D valószínűleg az „egyszer nézős” kategóriára vált jegyet, de azért érdemes neki egy esélyt adni, már csak a hazai vonatkozás miatt is.

 

(Érdekesség: Egyre több jel utal arra, hogy a Gingerclown 3D fogadtatásától függ, hogy mikor mutathatják be a rendező másik ígéretes sci-fi filmjét, a Thelomeris-t, amelyben Mark Hamill és Dörner György kapták a főbb szerepeket.)

A hallgatás szabálya (The Company You Keep)

Robert Redford nem először áll a kamera másik oldalára és filmjeiben közös pont, hogy gondosan megválogatja hozzá a színészeket. A hallgatás szabálya szereplőgárdájában Shia LaBeouf, Susan Sarandon, Nick Nolte és Stanley Tucci bizonyíthat a főszerepet magára osztó Redford mellett. A sztoriban egy baloldali aktivistát ismerhetünk meg, akit 30 év bujkálás után üldözőbe vesz az FBI és egy oknyomozó riporter is. Az első visszajelzések alapján a film inkább különböző műfajok elegyének tekinthető, mintsem thrillernek, pedig a  forgatókönyvet Lem Dobbs (A bűn hálójában) írta Neil Gordon 2003-as azonos című regénye alapján. Az sem elhanyagolható tényező, hogy az Amerika csillagai ifjú énekesnője, Jackie Evancho filmes karrierjét A hallgatás szabálya indíthatja el. Az összkép alapján egy próbát megér a film, kicsit komolyabb társasággal is.

 

(Érdekesség: Robert Redford is szerepet kapott a Captain America: The Winter Soldier stábjában, ahol a titkos kormányügynökség, vagyis a S.H.I.E.L.D. egyik magas beosztású vezetőjét alakíthatja majd. A film forgatása jelenleg is zajlik Los Angelesben.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)