Hirdetés

GameStar Filmajánló - Átejtve, Könyvklub és Szörnyek és szerelmek

|

Mielőtt a Jurassic World folytatása egy megvadult triceratopsz-csorda módjára betrappolna a mozikba, még felkészülhetünk rá pár kisebb és könnyedebb filmmel.

Hirdetés

Nem mondhatjuk, hogy eseménytelen volt az elmúlt hét. Rendezőt kapott a Boba Fett film, bejelentették a James Bond 25 részleteit, kiderült, hogy ki lesz az új Spawn, a Disney-nél igyekeznek tanulni a Solo bukásából és lezajlott a Puliwood 2. Star Wars kvíze is. 

Hirdetés

Ha már szóba került a Disney, mi más is lehetne a kiemelt előzetesünk, mint a Barátom, Róbert Gida legújabb trailere, amelyben a címszereplőt alakító Ewan McGregor mellett felbukkan a Százholdas Pagony összes szeretni való lakója: 

Micimackóék visszatérésére augusztusig kell várnunk, de addig se fogunk unatkozni: 

Átejtve (Overboard)

Talán mindenki ismeri a 87-es A vasmacska kölykeit, amelyben Goldie Hawn és Kurt Russell komédiáztak: előbbi egy dúsgazdag, kibírhatatlan nőt alakított, aki tapló volt utóbbival, ám hamar visszanyalt neki a fagyi, amikor amnéziás lett és a férfi ezt kihasználta. Ugyanerre az ötletre épül a film remake-je is, az Átejtve, csak éppen megfordult a szituáció: ezúttal a gazdag és önelégült playboy-t (Eugenio Derbez) vicceli meg a sors és egy takarítónő (Anna Faris). Az első kritikák ugyan nincsenek túl jó véleménnyel a feldolgozásról, de ha szeretnétek egyet szórakozni és megnézni, hogy mit hozott össze az Így jártam anyátokkal egyik rendezője/producere, akkor egy esélyt kaphat.

(Érdekesség: A vasmacska kölykeiben a férfi főszereplő kocsija később a Karácsonyi vakáció című film nyitójelenetében is feltűnik.)

Könyvklub - avagy az alkony ötven árnyalata (Book Club)

Bill Holderman rendezői bemutatkozása, a Könyvklub bebizonyítja, hogy bizony hatvan felett sem áll meg az élet, főleg ha négy régi barátnő (Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen) kezébe kerül A szürke ötven árnyalata című ponyva és mindannyian a végzet asszonyaivá válnak - persze ehhez az uraknak (Andy García, Richard Dreyfuss, Don Johnson, Craig T. Nelson) is lesz egy-két szavuk. Pároknak kellemes kis kikapcsolódás lehet. 

(Érdekesség: A filmben Arthur szerepét Don Johnson alakítja. Don Johnson lánya az életben az a Dakota Johnson, aki az árnyalat trilógia főszereplőjét, Anastasia Steele-t játssza.)

Szörnyek és szerelmek (Tale of Tales)

Végre nálunk is bemutatkozik a Gomorrával és a Realityvel is Cannes-i nagydíjat bezsebelő Matteo Garrone egyedi fantasy filmje, a 2015-ös Szörnyek és szerelmek, amely egy szürreális fantáziabirodalomban játszódik. A 17. századi történetíró, Giambattista Basile Pentameron című mesegyűjteményének három történetét egybeszövő film főbb szerepeiben Salma Hayeket, Vincent Casselt, Toby Jones-t és John C. Reilly-t láthatjuk.

(Érdekesség: A film 2015-ben versenyben volt az Arany Pálmáért a Cannes-i Filmfesztiválon.)

Vigyázz, kész, Morc! (Here Comes the Grump)

Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók szerepeltek Terry nagymamájának meséiben - de vajon mi lenne, ha kiderülne, hogy mindez nem csak mese? A Vigyázz, kész, Morc! című angol-mexikói családi animációs filmből kiderül, amely nyilvánvalóan a gyerkőcöket és velük együtt a szülőket szeretné bevonzani a mozikba.

(Érdekesség: A főszereplőt az a Toby Kebbell szinkronizálja, aki a Warcraft: A kezdetek filmben Durotant keltette életre.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A Pentagon titkai (DVD)
- A párizsi vonat (DVD, Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)