Hirdetés

GameStar Filmajánló - Logan, Szólít a szörny és T2 Trainspotting

|

Március első hetének filmfelhozatalában Farkas uralja a terepet, de beülhetünk a Trainspotting folytatására is és megnézhetjük Liam Neesont szörnyként.

Hirdetés

A filmipar számára eseménydús volt az elmúlt hét, elvégre az Oscar-gála mellett olyan érdekességek is történtek, minthogy J.J. Abrams Oscar-díjat jósol Mark Hamillnek, egy tehetséges srác magyar népmeseként gondolta újra a Star Warsot, Fekete Maszk lehet a Gotham City Sirens főgonosza és a Logan lesz az utolsó X-Men film Patrick Stewart számára. 

Előzetesből mindjárt kettőt is hoztunk nektek és mindegyik van annyira hangulatos, hogy látnotok kell. Az első a május 5-én debütáló A galaxis őrzői 2. új előzetese, amelyben többek között felbukkan Űrlord édesapja is, de a hangsúly persze nem ezen van: 

A második pedig a március 9-én érkező Kong: Koponya-sziget utolsó trailere, amely minden eddiginél többet mutat abból az óriásmajomból, aki a jövőben Godzillával is szembeszáll majd. 

King Kongra még egy hetet kell várni, de az alábbi filmeket már nézhetitek a mozikban:

Logan: Farkas (Logan)

17 év után Hugh Jackman leteszi az adamantium karmokat és búcsúzik az öngyógyító mutáns, Farkas/Rozsomák szerepétől ebben az ultra véres és erőszakos neowesternben. De előtte még vár rá egy utolsó nagy kaland, amelyben nemcsak a szintén végét járó Xavier professzor (Patrick Stewart), hanem egy hozzá hasonlatos kislány (Dafke Keen) is elkíséri. A Puliwood kritikája és a világ szinte összes véleménye alapján a Logan kihagyhatatlan lett, amely utat mutat a képregényfilmeknek, így mindenképpen ajánljuk!

(Érdekesség: Érdemes elolvasni a Logan alapján készült "10+1 legjobb színész-szuperhős párosítás" cikket is, amit testvéroldalunk szedett össze.)

Szólít a szörny (A Monster Calls)

A gyász, az elmúlás feldolgozása különösen nehéz, hát még egy 12 éves kisfiúnak, akinek nem elég, hogy azt kell végignéznie, miként sorvad el súlyosan beteg anyja, de mind szigorú nagymamája, mind iskolatársai folyamatos vegzálásának van kitéve. Ezért egy óriási szörnyeteg segítségét kéri, aki a maga módján hajlandó is erre, méghozzá Liam Neeson hangjával megspékelve. A kritikusok megegyeznek abban, hogy a Szólít a szörny olyan egyedi film, amely ritkán készül és a sajtóvetítésen is sokan szipogtak rajta, ezáltal ha szeretnétek egy érzelmekben gazdag történetet átélni, akkor üljetek be rá. 

(Érdekesség: Ha kíváncsiak vagytok a film készítésének hátterére, itt utánaolvashattok.)

T2 Trainspotting

Ha pedig már a nagy időegységeknél tartunk: 20 év után visszatérnek Skócia (egykori) drogos fenegyerekei. Pontosabban Renton (Ewan McGregor) tér vissza Edinburghbe, amely egyaránt felbolygatja Begbie (Robert Carlyle), Beteg Srác (Jonny Lee Miller) és Spud (Ewen Bremner) életét is. Danny Boyle múltidézése minőségire sikerült, a Trainspotting folytatása nagyon javallott mindazoknak, akik szerették az első részt, de nem csak nekik. 

(Érdekesség: Danny Boyle egy podcast adásban árulta el, hogy azért lett a folytatás címe T2: Trainspotting, mert megegyezett erről James Cameronnal, ugyanis a Terminátor 2: Az ítélet napja szintén "T2"-ként ismert.)

Testről és lélekről

Enyedi Ildikó Berlinből Arany Medvével távozó filmje azt taglalja, hogy mi történne akkor, ha találkoznánk olyasvalakivel, aki ugyanazokat álmodja, mint mi, pontosabban ugyanabban az álomvilágban élnének mindketten? És mi történne, ha még csak nem is kedvelnék egymást? Érdekes feltevés, amivel a Testről és lélekről sajátos körítéssel foglalkozik. Már a trailer alapján eldönthető, hogy valaki vevő-e a film stílusára, de aki nem riad vissza tőle, az maradandó élménnyel gyarapodhat. A díjazás ezt sejteti. 

(Érdekesség: Legutóbb 1975-ben nyerte meg egy magyar alkotás a Berlinale fődíját, amely az Örökbefogadás volt  Mészáros Márta rendezésében.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések: 

- A Sötét Igazság ligája (DVD)
- A könyvelő (DVD, Blu-ray)
- Barbie: Videojáték kaland (DVD)
- Kémek a szomszédban (DVD, Blu-ray)
- Nagyon vadon 1-4. (DVD)
- Robert Langdon gyűjtemény (DVD, Blu-ray)
- X-Men kezdetek. Farkas - steelbook változat (Blu-ray)
- Farkas - steelbook változat (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)