Hirdetés

GameStar Filmajánló - Mars - Az utolsó napok, Street Dance: All Stars és Franciadrazsék

|

Három filmmel folytatódik a januári uborkaszezon, de azért ezen a héten is érdemes lehet a mozit választani.

Hirdetés

Lehet, hogy a hazai mozipremierek kicsit szikkadtak mostanság, de az álomgyárban zajlik az élet. Kiadták a Galaxis Őrzői rövid sztoriját, megérkezett az élőszereplős Street Fighter sorozat első posztere, a Marvelhez kerültek a Star Wars képregények jogai és továbbra is tart a CineStar Oscar 2013 szavazása, ahol immáron 16 kategóriában várjuk a szavazataitokat.

A közelmúltban befutott a korábban már bemutatott Edge of Tomorrow magyar szinkronos előzetese is, amely hazánkban A holnap határa címmel kerül majd a mozikba június ötödikén, Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével, valamint Doug Liman rendezésében.

A héten nem kapunk ilyen ígéretes alkotást, a szegényes kínálat ellenére azért tudunk mit ajánlani: 

Mars – Az utolsó napok (The Last Days on Mars):

Ruairi Robinson első nagyfilmje a sci-fi-horror műfajban olyan klasszikusokat idéz, mint A nyolcadik utas: a Halál vagy A dolog, de mentorainál sokkal kiszámíthatóbb, sablonosabb. Ennek ellenére a Liev Schreiber főszereplésével készült Mars - Az utolsó napok másfél óra feszültséggel teli kikapcsolódást jelent a nézőknek, amelyben egy nyolc főből álló kutatócsoport keres életet a Marson és rögtön a visszaindulás előtt talál is, csak éppen nem barátságosat. Egy jegyet megérdemel. Persze fejenként.

(Érdekesség: Liev Schreiber-t valószínűleg legközelebb John Turturro első rendezésében, a Fading Gigolo-ban láthatjuk, amelyben Woody Allen az egyik főszereplő.)

Street Dance: All Stars (All Stars):

Újabb táncos film, meglehetősen kevés tánccal, viszont annál több gyerekszereplővel. Bár a vígjátéknak titulált Street Dance: All Stars kedves karakterekkel, egy-két látványosabb koreográfiával bír, az egyediséget nélkülöző megvalósítás és a sablonos megközelítés (gyerekek küzdenek egy közösségi hely bezárásáért) miatt már a székből felállva sem fogunk rá emlékezni. Azért a stílus szerelmesei próbálkozzanak csak, lehet, hogy valami azért megmarad.

(Érdekesség: Ha hasonló alkotást szeretnétek látni, ami nem is túl régi, akkor a tavaly novemberben megjelent Az év csatája egy próbát megérhet, főleg táncőrülteknek és Chris Brown rajongóinak.)

Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! (Vive la France):

Ha rápillantunk a magyar forgalmazó névválasztására, akkor már rögtön be is tudjuk lőni, hogy nagyjából mire számíthatunk a Franciadrazséktól, a sztori pedig legalább olyan színvonalas, mint a cím. Egy Taplisztán nevű ázsiai ország miniszterelnöke úgy szeretné reklámozni a hazáját, hogy felfogad két helyi balféket a párizsi Eiffel-torony megsemmisítésére, ám elcsépelt fordulattal élve nem megy minden simán és "hőseink" különböző lehetetlen, állítólag vicces szituációba keverednek, de a nemzetközi vélemények szerint ez nem több puszta vergődésnél. Van a francia humornak jó oldala is, egészen biztos, majd írjátok meg, hogy ti megtaláltátok-e ebben a filmben.

(Érdekesség: Taplisztánban asszonyveréssel zajlik a néptánc, erre még Borat is elismerően csettintene.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

Olyan filmeket szerezhetünk be a héten otthonra, mint a tavalyi nyár egyik nagy slágere, a Családi üzelmek (DVD, Blu-ray), a Démonok között (DVD) vagy a Phil Spector (DVD) című életrajzi dráma Al Pacino főszereplésével.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)