Hirdetés

GameStar Filmajánló - Mission: Impossible - Titkos nemzet

|

Tom Cruise sokadszorra teljesít egy lehetetlen küldetést, miközben egy gép oldalán csüng vagy motoros trükkjeivel villog.

Hirdetés

A héten minden napra több érdekesség is jutott, így ezekből szemezgettünk kicsit. A Beverly Hills-i zsaru 4 például még mindig tervben van, Channing Tatum hivatalosan is aláírt Gambit szerepére, Ian McShane és Max von Sydow csatlakoztak a Trónok harca 6. évadához, az Attack on Titan anime és élőszereplős sorozata is kapott egy-egy előzetest, Jeremy Renner közös Bourne filmet szeretne, a tanárok szerint minden diáknak Orwellt kellene olvasnia, remake-et kaphat a Stuart Little, januártól forog a Prometheus 2, világméretű dínókatasztrófával jön a Jurassic World 2 és a Sony Pictures 16 film premierdátumát tűzte ki (többek között a Bad Boys 3-ét is). 

Időközben megjött a második előzetes is a Fekete miséhez (Black Mass), amelyben Amerika egyik leghíresebb bűnözőjét, Whitey Bulgert Johnny Depp alakítja majd, de olyan színészek is felbukkannak mellette Scott Cooper (Őrült szív, A harag tüze) filmjében, mint Joel Edgerton, Kevin Bacon és Benedict Cumberbatch. Félelmetes, amit Depp leművel, ezt nektek is látnotok kell: 

Sajnos a premierre szeptember 17-ig várnunk kell, de jelenleg három filmet is fel tud mutatni a heti felhozatal és mi segítünk választani közülük: 

Mission: Impossible – Titkos nemzet (Mission: Impossible – Rogue Nation):

A Mission: Imposssible szépen lassan olyan sorozattá növi ki magát, akárcsak a James Bond – már ami a rendezők váltogatását illeti (öt film, öt rendező), ugyanis a főhős, vagyis ez esetben Ethan Hunt megformálója 1996 óta változatlan. Gondoljunk bármit is Tom Cruise személyéről, továbbra is érti, hogyan húzza be a nézőket a moziba és teszi ezt többek között olyan, saját maga által végzett kaszkadőrmutatványokkal, amik hatására nincs az az életbiztosító, aki szerződne vele. A széria legújabb epizódjában, a Mission: Impossible – Titkos nemzetben Cruise csapatát feloszlatták és ebben a helyzetben kerülnek szembe egy magasan képzett különleges ügynökökből álló hálózattal, a Szindikátussal, akik nem kevesebbet szeretnének, mint egy új világrendet. Az eddigi leglehetetlenebb küldetésben megvan minden, ami miatt a korábbi részeket szerettük, így a jól összerakott gárda (Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames, Alec Baldwin, Rebecca Ferguson), a jó tempót diktáló rendező (Christopher McQuarrie) és az elképesztő akciójelenetek mind-mind arra sarkallnak, hogy ajánljuk a Titkos nemzetet, de a CineStar kritikájában jobban is utána olvashattok a filmnek.

(Érdekesség: A Paramount még a Titkos nemzet mozikba kerülése előtt berendelte a Mission: Impossible 6-ot. Érdemes még tudni, hogy Rékasi Károly balesete miatt ezúttal Széles Tamás szinkronizálta Cruise-t.)

Divat a szerelem! (Chic!):

A franciáknál divat a divatról filmet készíteni, elég csak a legutóbbi két Yves Saint Laurenre vagy éppen a még korábbi Coco Chanelre gondolni. A sort most az említetteknél nem kevésbé ismert Alicia Ricosi folytatja Fanny Ardant képében, akit Jerome Cornuau komédiájában éppen egy nagy divatbemutató előtt hagy el a szerelme, ezért az asszisztensének új múzsát kell találnia főnökének, hogy megjöjjön az ihlet. Ezt pont abban a kertészben találja meg a segéd, akit egyébként ki nem állhat, ebből pedig már leszűrhetitek, hogy a divat világa vicces és romantikus elemekkel keveredik a Divat a szerelem!-ben.

(Érdekesség: Fanny Ardantot a híres rendező és kritikus, Francois Truffaut fedezt fel egy tévéfilmben.)

Phoenix bár (Phoenix):

Christian Petzold német történelmi drámája elég erőteljes és nyomasztó témával foglalkozik, ugyanis a történetének középpontjában a koncentrációs táborok egy túlélője, Nelly (Nina Hoss) áll, aki egy arcplasztika után nekilát felkeresni a férjét Berlinben, aki lehetséges, hogy egykoron feladta őt a náciknak. Mivel a férfi nem ismeri fel, ezért lehetősége van kiismerni őt. A Phoenix bár szövevényes sztorija rejt magában annyi potenciált, hogy érdemes legyen megpróbálkozni vele, de inkább talán csak DVD-n.

(Érdekesség: A film öt rangos nemzetközi fesztiváldíjat is nyert, többek között a San Sebastian-i fesztiválon a Fipresci-díjat, illetve a seattle-i filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Terminátor – A halálosztó (Blu-ray)
- Keményítőkúra (DVD, Blu-ray)
- A lázadó (DVD)
- Big Game: A nagyvad (DVD)
- A 7. törpe (DVD)
- Julie kisasszony (DVD)
- A hangok (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)