Hirdetés

GameStar Filmajánló - Az útvesztő: Tűzpróba, Everest és Abszurd alak

|

Míg a mozikban az Everest tör a csúcsra és egy újabb Útvesztő várja rajongóit, addig a házimozizást számos korong teszi kellemesebbé, élen a 007-es ügynökkel és Mad Max-szel.

Hirdetés

A legutóbbi Filmajánló óta kiderült, hogy hamarosan megkezdődhet a Shop-Show 2 forgatása, csúszhat a Tűzgyűrű 2 premierje, pletykálják a Wonder Woman mozi gonoszát, új részleteket tudtunk meg a Karib-tenger kalózai 5-ről, a Mad Max: A harag útja lett az online kalózok nyári slágere, februártól foroghat a Prometheus 2, talán Christopher Nolan készítheti az Akira filmet, még megvalósulhat a Robotzsaru folytatása, összeállt a Luke Cage sorozat színészgárdája, megvan a War of the Planet of the Apes főgonosza, egyelőre biztos nem lesz Ház az erdő mélyén folytatás, Elizabeth Banks rendezheti a Charlie angyalai rebootot és jön a Marry Poppins folytatása. Viszont mind közül egyértelműen egy rajongói terória a legérdekesebb, amely szerint nem Neo volt a kiválasztott a Mátrix filmekben

Érkezett egy vadonatúj trailer is a Rocky spin-off, azaz a Creed kapcsán, amelyben a Fantasztikus Négyessel beégő Michael B. Jordan ezúttal Sylvester Stallone legendás bokszolójának oldalán bizonyíthat. A hazai premier november 26, érdemes lesz rá odafigyelni: 

Persze a Creed minőségéről még korai lenne nyilatkozni, nem úgy az aktuális premierekről:

Az útvesztő: Tűzpróba (Maze Runner: The Scorch Trials):

Thomasszal (Dylan O'Brien) és társaival akkor találkoztunk utoljára, mikor sikeresen megmenekültek a halálosan vendégmarasztaló labirintusból, csakhogy szépen-lassan kiderül, hogy az sem tűnik biztonságosabb helynek, ahová szállították őket. Hamar azon kapják magukat, hogy ismét menekülniük kell, miközben Wes Ball (Az útvesztő) rendező James Dashner regényeit alapul véve tovább boncolgatja az Útvesztő széria nagy rejtélyeit. Az útvesztő: Tűzpróba a folytatások első számú szabályát követve megpróbál mindent a négyzetre emelni, legyen szó látványról, összeesküvésről, halálos csapdákról vagy a szereplők közötti kémiáról és éppen emiatt kap rosszabb értékeléseket elődjénél, de akit az első rész (vagy a könyv) meggyőzött, az a Tűzpróbának is bátran adhat egy esélyt.

(Érdekesség: Az egyik új szereplő nem más, mint a Trónok harca Kisujja, Aidan Gillen.)

Everest:

Sokszor kétkedve viszonyulunk azokhoz a filmekhez, amelyek kihangsúlyozzák, hogy igaz történetből merítenek, azonban Baltasar Kormákur (Csempészek, 2 kaliber) Everestje egy valóban megtörtént esetet dolgoz fel, amelyre talán néhányan még emlékeznek is, hiszen nagy visszhangot kapott annak idején a sajtótól. A dráma a Csomolungma (Mount Everest) csúcsát megcélzó, 1996-os expedíciókra fókuszál, amikor is két csapat próbálta meg bevenni a világ legmagasabb pontját több-kevesebb sikerrel, azonban a visszaút nem happy enddel végződött. Kormákur rendezése nem önti nyakon pátoszos cukorsziruppal a történteket, inkább a hegymászók hétköznapjaiba próbál betekintést engedni és egy olyan érzelmi hullámvasútra felültetni minket, ahol megismerteti velünk, hogy mi zajlott le a karakterekben és azok hozzátartozóiban. Az érzéseket olyan színészek tolmácsolják nekünk, mint Jake Gyllenhaal, Josh Brolin vagy éppen Jason Clarke, persze a film igazi sztárja kétségkívül a gyönyörű és halálos Mount Everest, amelynek rendkívül hatásos látványa még sokáig uralja majd a gondolatainkat. Tériszonyosok kerüljék, a többieknek viszont meleg szívvel ajánljuk.

(Érdekesség: 1996-ban összesen 19 hegymászó halt meg úton a csúcs felé.)

Abszurd alak (Irrational Man):

Abe (Joaquin Phoenix) egy egyetemi professzor, aki a depressziónál is sokkal mélyebben van, semminek se látja értelmét. Még az sem dobja fel, hogy két nő is versenyez azért, hogy odafigyeljen rá (Emma Stone és Parker Posey), ám egyszer csak valami történik, amitől megváltozik, ez viszont nem várt következményekkel jár. Az Abszurd alak Woody Allenre jellemző karakterekkel, magabiztos színészi játékokkal, csavaros történettel és könnyed szellemességgel operál, és bár bőven akad hibája is (köztük az üresjáratokkal), az Allen-rajongók ezúttal is megkapják a vállalható minőségű adagjukat.

(Érdekesség: Gondoltátok volna, hogy Woody Allen decemberben tölti be a 80. életévét?)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- A pláza ásza Vegasban (DVD, Blu-ray)
- A kihalás szélén (DVD)
- Testvéri kötelék (DVD)
- Mad Max: A harag útja (DVD, Blu-ray)
- Mad Max Antológia (DVD, Blu-ray)
- Lesz ez még így se! (szinkronizált változat) (DVD)
- Company of Heroes - Hősök szakasza (DVD)
- Angry Birds Toons - 1. évad (DVD)
- James Bond - Daniel Craig Bond-gyűjtemény (DVD)
- James Bond - Pierce Brosnan Bond-gyűjtemény (DVD)
- James Bond - Roger Moore Bond-gyűjtemény (DVD)
- James Bond - Sean Connery Bond-gyűjtemény (DVD)
- James Bond: A teljes gyűjtemény (új kiadás) (DVD, Blu-ray)
- James Bond: A teljes gyűjtemény (luxus kiadás) (Blu-ray)
- A megváltás (DVD)
- Big Game: A nagyvad (Blu-ray)
- A beavatott-sorozat: A lázadó (Blu-ray)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)