Hirdetés

GameStar Könyvajánló - Brandon Sanderson: Acélszív

|

Egy izgalmas, lendületes posztapokaliptikus sci-fi, amely új megvilágításba helyezi a képregények közkedvelt szuperhőseit.

Hirdetés

Mindannyian ismerjük azokat az ember-, sőt természetfeletti erőknek parancsoló hősöket, akik a képregények oldalairól kiszabadulva Hollywood legfelkapottabb ikonjaivá váltak az utóbbi években. Mi lenne viszont, ha ezek a hősök kivétel nélkül önzők, rosszindulatúak lennének, akik alantas féregnek tekintenék a hétköznapi embert?

A széria első felvonásából megtudjuk, hogy épp ilyen „hősök”, ún. Idolok döntötték romba világunkat. Közülük is a legerősebb Acélszív, mindenki elpusztíthatatlannak gondolja. Egyetlen fiú kivételével, aki gyerekkorában tanúja volt annak, hogy az Új-Chicagót uraló Ikon megsebesül. Azzal a céllal csatlakozik az Ikonok meggyilkolására felesküdött Leszámolókhoz, hogy bosszút állhasson apja haláláért.

E maroknyi ember küzdelme elevenedik meg előttünk a tizennyolc éves David szemszögéből, ráadásul a fiú gyermekmunkások között csiszolódott modorában és szókészletével, miáltal különleges élménnyé válik Brandon Anderson regényének olvasása. Már amennyiben fogékony az ember a nyelvi finomságokra, és nem veszi zokon, hogy a fináléban kiteljesedő nagy csavar már a kötet felénél kitalálható.

4/5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)